2min

Tags in dit artikel

,

Microsoft is van plan om in Windows 7 multitouch in te gaan bouwen. In een vandaag gehouden keynote op de D6-conferentie is deze feature besproken door Bill Gates en Steve Ballmer.

Net als vorig jaar organiseerde ook dit jaar weer The Wall Street Journal het All Things Digital-evenement waar met belangrijke personen uit de ICT-industrie gesproken wordt. Zo werd er ook gesproken met Steve Ballmer en Bill Gates en werd er niet alleen gepraat over Windows 7, maar ook over de Yahoo!-overname en Windows Vista. Het hele interview is te bekijken op de website van de D-conferentie.

Julie Larson-Green, corporate vice president van Microsoft, demonstreerde de multitouch-interface vandaag in Windows 7. "Het is gewoon veel sneller om bepaalde taken te doen dan om een muis te gebruiken," vertelt ze. Naast het schilderen met meerdere vingers vergrootte ze ook foto’s met twee vingers, een technologie de veel lijkt op die van de iPhone en Microsoft Surface.

Microsoft heeft al eerder gehint dat de volgende Windows-versie ondersteuning voor multitouch zou hebben. Opmerkelijk genoeg blijkt deze technologie ook op reeds bestaande touchscreens te werken. Zo werd de interface gedemonstreerd op een Dell-laptop waarvan de video hieronder bekeken kan worden.

Verwacht wordt dat vanwege de multitouch-interface in Windows 7 touchscreens een gemeengoed zullen worden en zullen verschijnen op veel meer machines. Het is zelfs mogelijk dat er nu al meer touchscreens gemaakt gaan worden om alvast klaar te zijn voor Windows 7. "De iPhone is namelijk ook erg populair vanwege zijn multitouch-technologie," vertelt CEO Donald Leka.

Ondertussen is Microsoft doodstil over de volgende Windows-versie. Microsoft wil waarschijnlijk de verwachtingen zo laag mogelijk houden om geen tweede Windows Vista op de markt te zetten. Wel wist Steven Sinofsky onlangs te vertellen dat Windows 7 geen grote veranderingen in de kernel zal krijgen, iets wat absoluut niet strookt met de eerder getoonde MinWin-kernel, die maar zo’n 20 MB groot zou zijn en daarmee een stuk kleiner is dan de Windows Vista-kernel.