Google lanceert TensorFlow 2.0 voor machine learning

Google heeft TensorFlow 2.0 algemeen beschikbaar gemaakt. De nieuwe versie van de opensource machine learning library legt de nadruk op vereenvoudiging en gebruiksgemak.

De algemene beschikbaarheid volgt enkele maanden nadat Google TensorFlow 2.0 afgelopen lente in alpha lanceerde op de TensorFlow Dev Summit. De nieuwe versie belooft flinke prestatiewinsten, naast verbeteringen op vlak van gebruiksgemak.

TensorFlow 2.0 verdrievoudigt onder meer de trainingsprestaties bij het gebruik van gemengde precisie op de Volta- en Turing-gpu’s van Nvidia.

Enkele api’s die als redundant worden beschouwd zijn geschrapt, en er is een nauwere integratie met en afhankelijkheid van tf.keras als centrale high-level api, zo meldt VentureBeat. Keras is een deep learning library die samen met TensorFlow 1.0 in februari 2017 werd gelanceerd.

TensorFlow is al meer dan 40 miljoen keer gedownload sinds Google het framework in 2015 losliet op de wereld. De algemene beschikbaarheid van versie 2.0 volgt in aanloop naar ontwikkelaarsconferentie TensorFlow World, die eind oktober plaatsvindt in het Californische Santa Clara.