2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nyko, een third-party ontwikkelaar op hardware gebied heeft al verschillende producten voor de Wii in de verkoop liggen. Daar komt binnenkort weer een nieuw product bij, ze hebben vandaag namelijk een draadloze uitvoering van de Nunchuck controller onthuld.

Dat de Wii een bijzondere console is weten velen onderhand wel. Doormiddel van de innovatieve controller is het namelijk mogelijk om allerlei bewegingen van de speler te registreren, waardoor de meest simpelste spellen erg tof worden om te spelen. Een kleine obstakel is echter dat de controller uit twee delen bestaat en deze met een draad aan elkaar verbonden dienen te worden. Dit zorgt bij veel spelers een negatieve uitwerking omdat vaak het draad in de weg zit, zeker wanneer er spellen gespeeld worden waar veel armbewegingen vereist zijn kan dit tot de nodige frustraties leiden.

Veel spelers vragen zich dan ook af waarom Nintendo niet met een draadloze uitvoering van de Nunchuck is gekomen. Nintendo had al laten weten dit in de toekomst te zullen overwegen, en het was dus maar een kwestie van tijd. Nyko is echter Nintendo voor, zij hebben namelijk al een alternatieve Nunchuck klaar liggen die compleet draadloos is. Deze is tevens ook gereed om volgende maand in de verkoop te gaan. De Nunchuck van Nyko wordt meegeleverd met een 2,4GHz draadloze ontvanger dat aan de Wiimote gekoppeld dient te worden. Het ontwerp van de Nunchuck is nagenoeg hetzelfde als die van Nintendo, alleen is het nu voorzien van een extra knopje dat gebruikt wordt om de draadloze functie in te schakelen.