1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Ook draadloze toetsenborden zijn niet meer gevrijwaard van hackers. Hackers hebben namelijk een manier gevonden om het signaal van draadloze toetsenborden te onderscheppen en zo de toetsaanslagen op te vangen.

Het resultaat is hetzelfde als wat een keylogger doet bij een normaal toetsenbord. Het gaat vooral om de encryptiemethode van Microsofts Wireless Optical Desktop 1000 en 2000 toetsenborden. Tevens zijn andere modellen, die de 27mhz frequentie gebruiken, ook vatbaar voor de methode die de hackers gebruiken. De hackers hebben slechts 20 tot 50 toetsaanslagen nodig om de encryptie te kraken. Dat komt omdat daarmee de zogenaamde ‘handshake’ gekraakt kan worden.

Aan de hand van een demonstratie hebben hackers deze techniek bewezen. Het is de hackers gelukt om de methode op drie soorten toetsenborden toe te passen. Bluetooth is in dit geval wel veiliger dan andere draadloze technieken. De enige oplossing voor draadloze toetsenbord-gebruikers is het overstappen naar een bluetooth-versie of een bedraad toetsenbord.