Pure Storage en Nvidia versnellen AI-implementaties met AI Data Hub

Pure Storage kondigt tijdens zijn Accelerate-conferentie in Austin, Texas een reeks oplossingen aan waarmee bedrijven AI-toepassingen op grote schaal binnen de organisatie kunnen implementeren. De storageleverancier spreekt over een ‘AI-First’-infrastructuur.

Bedrijven hebben het nog vaak moeilijk om hun AI-experimenten op te schalen naar organisatiebrede implementaties. “Er bestaan significante hiaten  in de combinatie van AI-processen, van beheer tot orkestratie en productie, waardoor rond de 80 procent van de AI-initiatieven mislukt bij het opschalen van testprojecten”, zegt Mike Leone, analist bij Enterprise Stategy Group.

Pure Storage introduceert daarom wat het zelf als een ‘AI-First’-infrastructuur omschrijft, om de uidagingen van schaalbare AI-implementaties aan te pakken. De oplossingen zijn gebouwd op het FlashBlade-opslagsysteem van Pure en de AI-Ready-infrastructuur (AIRI) die het samen met Nvidia aanbiedt.

AI Data Hub

De AI Data Hub is een storageplatform dat de gegevenssilo’s in traditionele analytics-infrastructuren elimineert. Alle hard- en softwareprocessen worden gestroomlijnd, zodat betere AI-prestaties haalbaar zijn aan een lagere kost. Het versnelt de implementatie van AI-toepassingen op grote schaal, en maakt sterkere datamodellen en beveiliging mogelijk, aldus Pure.

Ook voor de AI Data Hub werd samengewerkt met Nvidia. “Met de AI Data Hub worden onze gemeenschappelijke producten nog relevanter. Het versnelt de data science workflowsm aangestuurd door onze Nvidia Cuda-X AI-software en DGX”, zegt Charlie Boyle, verantwoordelijk voor DGX bij Nvidia.

AIRI-as-a-Service

Naast de AI Data Hub kondigt Pure Storage ook de beschikbaarheid aan van AIRI-Ready datacenters. Daarmee wil het bedrijf AIRI als een service aanbieden voor klanten zonder eigen AI-infrastructuur.

AIRI-as-a-Service is beschikbaar via partners, binnen het Pure Managed Service-programma.