Commvault neemt software-defined opslagspecialist Hedvig over

Commvault Systems neemt startup-rivaal Hedvig voor 225 miljoen dollar over. Het softwareplatform van Hedvig stelt beheerders in staat om verschillende soorten gegevensopslaginfrastructuur via een gecentraliseerde console te beheren.

Het softwareplatform van Hedvig werkt met on-premises hardware, cloudimplementaties en hybride omgevingen. IT-teams zijn hierdoor in staat om opslagcapaciteit voor applicaties centraal toe te wijzen en de gegevens op die opslag te beheren. Bovendien kunnen beheerders een back-up maken van records en deze kopiëren van de ene applicatie naar de andere. Naast ook codering toepassen en gerelateerde taken uitvoeren, aldus Silicon Angle.

One-stop-shop functieset

Ook biedt de basis van de one-stop-shop functieset van Hedvig ondersteuning voor meerdere opslagtypen. Beheerders kunnen records beheren die worden bewaard in de vorm van blokken, bestanden en objecten. Drie formaten die samen vrijwel het gehele gamma van bedrijfsgegevens bestrijken. Door alles onder één interface te brengen, wordt de overhead voor opslagteams van ondernemingen verminderd. 

“Je hoeft alleen maar je mensen op één platform te trainen. Daarna kun je het voor verschillende workloads gebruiken, door enkel het hardware-beleid te veranderen”, aldus Avinash Lasksham, CEO van Hedvig.

SDN-opslagsegment

Het in Santa Clara, Californië gevestigde Hedvig haalde eerder meer dan 50 miljoen dollar aan financiering op bij investeerders. Zo investeerde onder meer Hewlett Packard Enterprise in de startup. De overname van Hedvig zorgt er dan ook voor dat de back-up- en gegevensbeheerprovider een grotere aanwezigheid krijgt in het softwaregedefinieerde (SDN-) opslagsegment, goed voor zo’n 2,7 miljard dollar. 

Volgens een onderzoeksnota van investeringsbank William Blair & Co verwachten de leiders van Commvault dat de deal tot 40 procent zal toevoegen aan de totale adresseerbare markt. Het SDN-opslagsegment groeit volgens de investeringsbank naar verwachting jaarlijks tot 2023 met 14,7 procent.

De overname wordt naar verwachting eind 2019 afgerond. Commvault verwacht dat de deal enigszins verwaterend zal zijn voor de fiscale winst per aandeel in 2020, maar het jaar daarop weer zal groeien.

Gerelateerd: Nutanix Mine integreert secundaire storage in HCI-oplossing