HPE neemt MapR over om AI- en analytics-portfolio verder uit te bouwen

Hewlett Packard Enterprise (HPE) neemt voor een onbekend bedrag alle assets van MapR over. HPE wil de unieke bestandssysteemtechnologie van het bedrijf onderdeel maken van zijn enterprise-oplossingen voor analytics en machine learning.

MapR verkoopt talloze prodcuten, maar in de kern zijn die allemaal gebaseerd op het eigen gepatenteerde bestandssysteem. Volgens Data Center Knowledge maakt deze oplossing het leven voor veel IT-teams van ondernemingen eenvoudiger. Zeker als het gaat om het bouwen van infrastructuur voor analyse van enorme hoeveelheden heterogene gegevens, die zijn opgeslagen in verschillende omgevingen.

“Dankzij de bestandssysteemtechnologie van MapR kan HPE een volledig portfolio van producten aanbieden om AI- en analytisc-toepassingen aan te sturen. Bovendien versterkt het ons vermogen klanten te helpen hun data-assets van begin tot eind te beheren, van edge tot cloud,” aldus Antonio Neri, CEO van HPE.

Het is een strategische focus van HPE om analytics- en machinelearning-tools voor ondernemingen in te zetten. Vorig jaar wist de computerreus BlueData nog in te lijven, wat de implementatie van de tools zelf vereenvoudigt. De overname van MapR bouwt voort op die inspanning en biedt een betere manier om de infrastructuur te beheren, die de gegevens opslaat die deze tools gebruiken. Het betreft dan zowel data in de eigen datacenters van klanten als in de public cloud.

Cloudera en Hortonworks

Het bigdatabedrijf begon als verkoper van zijn eigen distributie van Apache Hadoop, speciaal ontworpen om Hadoop voor bedrijven eenvoudiger te maken. MapR bouwde uiteindelijk zijn eigen unieke bestandssysteem als een meer flexibel en schaalbaar alternatief voor Hadoops HDFS.

Cloudera en Hortonworks konden eerder als belangrijkste concurrenten worden gezien voor MapR. Beide partijen fuseerden onlangs tot één bedrijf met het doel een ‘end-to-end enterprise-dataplatform’ te bouwen.

Gerelateerd: HPE: ‘De zwarte doos die AI vandaag is, moet transparant worden’