SAS investeert in gratis opleidingsaanbod voor AI en data analytics

SAS wil analytisch onderwijs voor iedereen toegankelijk maken en lanceert om die reden nieuwe programma’s en initiatieven. Zo biedt het onder meer gratis AI-software voor het onderwijs, een simulatiespel en nieuwe AI-certificeringen.

Dit maakte SAS bekend tijdens het jaarlijkse SAS Global Forum in het Amerikaanse Dallas, waar het bedrijf een aantal van deze programma’s en initiatieven introduceerde. Van academische instellingen tot professionals en toekomstige programmeurs, iedereen mag gebruik maken van het aanbod.

Volgens Jim Goodnight, CEO van SAS, willen veel organisaties AI en advanced analytics inzetten. Toch beschikt zijn inziens een groot deel niet over het juiste talent. Door te investeren in zijn opleidingsaanbod wil SAS daarom enerzijds de nieuwe generatie, die opgroeit in een data-gedreven wereld, enthousiasmeren om met data-analyse en data science te werken. Aan de andere kant wil het bedrijf de drempel verlagen om hier daadwerkelijk ook mee aan de slag te gaan.

Gratis AI-onderwijs

Zo biedt SAS Viya for Learners gratis toegang tot AI-software voor het hoger onderwijs. Het is een volledige suite van cloudsoftware, die de hele levenscyclus van analyses ondersteunt: van gegevens tot ontdekking tot implementatie. Gebruikers krijgen meteen ook toegang tot geavanceerde analytics-tools voor AI en machine learning.

Realtische game

Daarnaast heeft SAS ook de simulatiegame Cortex ontwikkelt. Deze game stelt docenten in staat om de analytische leerervaring te gamificeren. Bovendien ontwikkelt de game de analytische en voorspellende modelleringsvaardigheden.

Studenten kunnen in de klas tijdens een real-world ervaring strijden in het maken van het beste model om de fondsenwervende inspanningen van een fictieve liefdadigheidsinstelling te ondersteunen. Spelers van de game krijgen informatie over de non-profitorganisatie en een gegevensset van potentiële donors. Daarnaast krijgen ze ook toegang tot SAS-tools voor datamining. Studenten worden gerangschikt op een leaderboard op basis van de kwaliteit van hun model en de resultaten.

Certificeringen

Verder heeft SAS ook een aantal nieuwe certificeringen uitgebracht op het gebied van machine learning en computer vision, die professionals helpen erkenning te krijgen voor hun AI-vaardigheden. Het SAS Global Certification-programma is lange tijd de standaard geweest voor industrieën, zoals het bankwezen en de biowetenschappen. Het heeft meer dan 142.000 SAS-referenties toegekend aan personen in 112 landen.

Gerelateerd: SAS voorziet analytics-platform van nieuwe AI- en ML-functies