Basware breidt analytics-opties uit

Basware voegt nieuwe functies toe aan zijn analytics-aanbod. Die moeten betere inzichten in het functioneren van boekhoudafdelingen mogelijk maken.

Basware voegt twee nieuwe dashboards toe aan zijn analytics-oplossing: AP Performance en AP Productivity. AP Performance visualiseert de werking van processen binnen een organisatie. AP Productivity laat dan weer via een handig overzicht zien wat de status van het facturatieproces is. Zo zie je snel welke facturen in behandeling zijn en welke misschien een achterstand hebben opgelopen.

Risicovoorspelling van betaalachterstanden laat boekhouders toe om vat te krijgen op de verwachte inkomstenstroom. De wenselijkheid van bijvoorbeeld kortingen voor vroegtijdige betalingen komt zo ook naar boven drijven.

AP Analytics

De nieuwe dashboards zijn onderdeel van de nieuwste versie van AP Analytics. Via die oplossing heeft Basware naar eigen zeggen een duidelijk beeld van de financiële status van zelfs heel grote ondernemingen.

“Basware Analytics maakt monitoring van elke stap in het proces mogelijk”, zegt Dany De Budt, Country Manager Benelux bij Basware. “Deze inzichten kunnen worden gebruikt om de efficiëntie en het serviceniveau te verbeteren en de verwerkingskosten van de factuur te verlagen. Het biedt ook uitgebreide en flexibele rapportage. Rapporten en KPI’s voor verschillende klanten en afdelingen kunnen in no-time worden teruggehaald.”