Lenovo integreert NVMe over Fabric-aanbod via Excelero

Lenovo wordt reseller van Excelero’s NVMesh-software. Die moet het aanbod van Lenovo’s SAN-oplossingen versterken.

Snel, hybride en met een lage latency: de eisen voor opslag worden steeds steviger. Vandaag zien we onze all flash-opslagservers liefst losgekoppeld van geheugen en compute in een hyperconverged-oplossing, maar eisen we desalniettemin bliksemsnelle prestaties met een onvoelbare latency, net alsof we de flash handmatig op de cpu zouden gesoldeerd hebben.

De oplossing daarvoor het NVMe over Fabric (NVMe oF), en Lenovo biedt die technologie nu aan met de hulp van de NVMesh-software van Excelero. NVMesh zorgt voor de snelle link naar de opslag via het Remote Direct Drive Access (RDDA)-protocol, wat toegang tot de all-flash-array mogelijk maakt zonder te passeren via de cpu van de opslagserver. De software is compatibel met verschillende types infrastructuur, waaronder een hyperconverged omgeving. De latency van de NVMe oF-oplossing zou onder de 100 microseconden liggen, wat een stuk beter is dan bij een traditioneel verbonden SAN en iSCSI.

Lenovo start de samenwerking met Excelero in navolging van het NVMe oF-aanbod van andere vendoren. Het is niet de eerste keer dat Lenovo en Excelero samenwerking. In Canada’s SciNet-supercomputercenter en bij een machine learning-bedrijf in Londen worden Lenovo Thinksystem-systemen al gecombineerd met Excelero NVMesh. Die kennis wordt nu breed aangeboden door middel van de officiële samenwerking.

Gerelateerd: Pure Storage introduceert NVMe-oF ROCE met DirectFlash Fabric