Pure Storage zet in op hybride cloud met overname Compuverde

Dataspecialist Pure Storage koopt softwarebouwer Compuverde. Met de overname wil Pure Storage zijn aanbod voor hybride cloudoplossingen versterken.

Pure Storage koopt Compuverde. De overname van het Zweedse bedrijf moet tegen het einde van deze maand rond zijn. Hoeveel geld er met de strategische zet gemoeid is, maken de bedrijven niet bekend. Pure Storage is in hoofdzaak een databedrijf dat hardware voorziet voor oplossingen on premises en in de cloud. Compuverde heeft dan weer ervaring met bestandsbeheer in een hybride cloudomgeving.

Synergie

De synergie tussen on premises-omgevingen en de cloud wordt steeds sterker, en organisaties willen volgens Pure Storage zo weinig mogelijk barrières ondervinden tussen de twee. De hardware had het bedrijf al in huis, maar met de overname van Compuverde komt er nu ook de nodige kennis en software binnen om die grenzen weg te werken.

Compuverde heeft een sterk partnernetwerk in verschillende voor Pure Storage relevante sectoren zoals telecom en financiën. De Zweden zullen hun huidige klanten behouden terwijl het portfolio wordt geïntegreerd in het aanbod van Pure Storage.

Gerelateerd: Pure Storage introduceert NVMe-oF ROCE met DirectFlash Fabric