Microsoft updatet Admin Center voor Windows Server 2019

Microsoft heeft Windows Admin Center 1809 en een bijhorende SDK beschikbaar gemaakt. De nieuwe versie is bedoeld voor het beheer van Windows Server 2019, dat later dit jaar verschijnt.

Windows Admin Center verzamelt een aantal voorheen afzonderlijke beheertools voor Windows-systemen onder één dak. Denk onder meer aan Event Viewer, Device Manager, Disk Management, Task Manager en Server Manager. Het kan zowel worden gebruikt voor het beheer van fysieke als virtuele machines op elke hypervisor en in elke cloud.

Admin Center werd in april van dit jaar uit bèta gehaald. In juni, twee maanden later, communiceerde Microsoft dat reeds meer dan 1 miljoen nodes via de tool worden beheerd.

Windows Admin Center 1809

Versie 1809 introduceert ondersteuning voor Windows Server 2019. Dat is vandaag nog in preview, maar moet in de loop van oktober officieel beschikbaar zijn, gelijktijdig met de Windows 10 October 2018 Update. Daarnaast biedt 1809 ook legacy ondersteuning voor Windows Server 2008 R2.

Dankij toevoeging van de SDK kunnen andere leveranciers Admin Center voor hun eigen hardware aanbieden. Onder meer Fujitsu belooft ondersteuning voor zijn Pure Storage-hardware.

Gebruikers hebben dertig dagen de tijd om te upgraden naar 1809, daarna wordt de ondersteuning van de huidige versie stopgezet.