2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Zodra de iPhone 5 uitkomt in Zuid-Korea zal Samsung een aanklacht indienen tegen Apple. De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant is ervan overtuigd dat Apple gepatenteerde technieken zal gebruiken. Dit meldt de Korean Times op basis een verklaring van twee senior executives van het bedrijf.


Inmiddels lopen er wereldwijd tientallen rechtzaken tussen Apple en Samsung. Onlangs nog werd de Samsung Galaxy Tab verboden in Duitsland. In Australië is de verkoop uitgesteld en is het proces nog in behandeling. Apple heeft aangegeven dat het apparaat patenten zou schenden en het uiterlijk te veel op de iPad zou lijken. Inmiddels heeft ook Samsung in Australië een aanklacht ingediend tegen Apple. Het zou hier gaan om het schenden van zeven patenten omtrent draadloze communicatie. Deze aanklacht zal ook gelden tegen de iPhone 5. Dit toestel wordt medio oktober verwacht. Volgens Samsung is het voor Apple onmogelijk een iPhone te maken zonder minimaal een van de zeven patenten te gebruiken.

Als Samsung van plan is om Apple in eigen land voor de rechter te dagen, zou dit ook kunnen betekenen dat dit plan er ligt voor meerdere landen, waaronder Nederland. Nederland was al eerder het toneel van een rechtszaak tussen beide partijen. Daarmee ontstaat ook meteen de mogelijkheid dat de lancering van de iPhone 5 in sommige landen wordt uitgesteld of tijdelijk uit de handel moet worden gehaald. Samsung zal waarschijnlijk vragen om een tijdelijk verkoopverbod tot de zaak is behandelt, iets wat Apple ook deed bij de lancering van de Galaxy Tab 10.1. Samsung kan op deze manier de introductie van de iPhone 5 vertragen of zelfs blokkeren. Voorlopig heeft Samsung alleen bevestigd in Zuid-Korea naar de rechter te stappen, de rest is op dit moment nog speculatie maar niet onwaarschijnlijk.