BlueJeans en Microsoft bereiden zich voor op terugkeer naar kantoor

BlueJeans onthult nieuwe functies en upgrades voor de volgende generatie van de door Microsoft gecertificeerde BlueJeans Gateway for Microsoft Teams. De updates zijn vooral gericht op meer ondersteuning voor hybride werk. 

Met de nieuwe updates wordt de BlueJeans Gateway ingericht om organisaties te helpen bij het plannen van de terugkeer naar het kantoor. Dat gebeurt met minimale IT-investeringen en zonder de workflows te verstoren waar gebruikers aan gewend zijn geraakt tijdens het thuiswerken. Momenteel plannen veel bedrijven de terugkeer naar kantoor voor een deel van hun personeel. De eenvoud en het gemak van BlueJeans Gateway moeten ervoor zorgen dat werknemers dezelfde uniforme Teams-vergaderervaring hebben, of ze nu thuis of op kantoor werken. 

BlueJeans heeft zijn nieuwe updates gebaseerd op een recent rapport van Verizon Business in samenwerking met Harvard Business Review Analytic Services. Daaruit bleek dat 86% van de ondervraagde bedrijven gelooft dat de digitale werkplek ook na COVID-19 zal blijven bestaan naast de fysieke werkplek. 

Welke nieuwe BlueJeans Gateway functies zijn er?

Wereldwijd maken meer dan vierhonderd organisaties gebruik van BlueJeans Gateway for Microsoft Teams. Organisaties die Microsoft Teams gebruiken en van plan zijn terug te keren naar kantoor, biedt BlueJeans de mogelijkheid om bestaande vergaderzaalsystemen te gebruiken. Bedrijven kunnen zich zo snel bij Microsoft Teams aansluiten en tegelijkertijd de extra benodigde IT-middelen beperken. 

De nieuwe updates van BlueJeans omvatten:

  • Ondersteuning voor grote evenementen. Organisaties kunnen hun bestaande vergaderzaalsystemen gebruiken voor Teams Live Events. 
  • Gelokaliseerde IVR. De BlueJeans Gateway gebruikt de IP-locatie van de oproep om automatisch content in de juiste taal voor Japanse, Duitse, Italiaanse, Spaanse en Franstalige regio’s aan te bieden. 
  • 7×7 Galery View. Deelnemers kunnen tot 49 andere deelnemers tegelijk op de VTC-monitor zien. Ook ondersteunt BlueJeans Gateway de Microsoft Together Mode. Deelnemers worden zo samen op een virtuele achtergrond geplaatst, zodat ze het idee hebben dat ze zich in dezelfde ruimte bevinden. 
  • Verbeterde zichtbaarheid. BlueJeans Gateway geeft deelnemers een melding wanneer de vergadering wordt opgenomen. 
  • Vereenvoudigde implementatie. Office 365 beheerders kunnen in vier stappen hun BlueJeans Gateway licentie aanschaffen en meteen implementeren. Dit alles gebeurt volledig online. 
  • Verbeterd beheer. Infrastructuur-upgrades bieden een betere gesprekskwaliteit en resiliency van Teams Gateway gebruikers. Beheerders en moderators ontvangen betere ondersteuning en verbeterde analyses in het Command Center.