1 min

Microsoft gaat aanstaande dinsdag tijdens Patch Tuesday 22 lekken dichten met 4 patches, zo meldt de softwaregigant.

Zoals gewoonlijk meldt de softwaregigant dit in de Advanced Notification dit het elke maand voor Patch Tuesday vrijgeeft.

Onder meer bevinden zich kritieke lekken in Windows 7 en Windows Vista. Twee bulletins hebben de beoordeling belangrijk gekregen en zijn van toepassing op beide besturingssysteem en ook op Windows XP SP3.

De derde met de beoordeling kritiek is alleen van toepassing op Windows 7 en Windows Vista. Met de kritieke kwetsbaarheid in Windows 7 en Windows Vista is het mogelijk voor een buitenstaander om code uit te voeren op de computer. Met de overige twee Windows-lekken kan een gebruiker meer rechten krijgen dan eigenlijk toegestaan.

Een vierde bulletin is van toepassing op Visio 2003 SP3 en wordt ook als belangrijk aangemerkt. Ook met deze bug is het mogelijk om op afstand code uit te voeren.

Het aantal patches van juli is minder dan dat van juni. Toen werden er 16 bulletins vrijgegeven om 34 lekken te verhelpen. Dit keer zijn het slechts 4 bulletins om 22 lekken te verhelpen. Desalniettemin is ook deze Patch Tuesday belangrijk. De patches zijn beschikbaar om zeven uur Nederlandse tijd op dinsdag.