Google Meet laat je videobellen op tv via Chromecast

Thuiswerk verplicht heel wat bedrijven om actief in te zetten op videobellen om het contact tussen werknemers te onderhouden. Zo’n videovergadering verloopt meestal vanaf het scherm van je laptop. Google Meet biedt nu een extra optie om op je tv te videobellen via Chromecast.

Eerder dit jaar lanceerde Google al compatibiliteit tussen Google Meet en de Nest Hub Max om dynamisch te vergaderen los van je laptopscherm. Vanaf vandaag breidt het die functionaliteit uit naar alle Chromecast-compatibele tv’s en andere media-apparaten. De komende dagen zal iedereen die Google Meet gebruikt de functie zien verschijnen in een Chromecast-compatibele omgeving.

Google wil op deze manier de werkplaats thuis dynamischer maken. Zo kan je bijvoorbeeld in de ochtend bij de koffie rustig bijbabbelen met collega’s op het grote scherm in je woonkamer.

Elk type Chromecast

Om de functie te gebruiken, heb je de laatste nieuwe versie van de Chrome internetbrowser nodig. Het werkt zowel op de eerste als tweede generatie Chromecast alsook de Chromecast Ultra. Enige vereiste is dat je de laatste nieuwe firmware hebt geïnstalleerd.

Prestaties kunnen variëren op Android TV-compatibele toestellen en andere Cast-compatibele tv’s. Je kan daarom best niet de functie proberen wanneer je een heel kritieke videovergadering hebt. Je laptopscherm blijft dan de beste optie.

Van zodra alles in orde is, verschijnt er een optie met ‘cast this meeting’ vooraf en tijdens de meeting om je de optie te geven om je tv in te schakelen.

Tip: Google Meet onderdrukt vanaf nu omgevingsgeluid met AI