Slack verbetert databeveiliging met nieuwe functies

Slack heeft een aantal nieuwe functies aangekondigd die beheerders meer controle over en inzicht in hun data geven. Klanten kunnen hierdoor beter voldoen aan beveiligingseisen en veilig samenwerken met externe organisaties. 

Larkin Ryder, CSO bij Slack, legt uit dat de nieuwe functies zijn ontwikkeld om de zorgen die bedrijven hebben nu medewerkers voorlopig thuis blijven werken aan te pakken. 

“Mensen werken meer op afstand dan ooit tevoren en iedereen heeft uitdagingen om deze culturele veranderingen door te voeren in zijn of haar bedrijf. Tegelijkertijd zijn bedrijven het doelwit van bijkomstige cyberaanvallen door hackers die phishing inzetten binnen de e-maildiensten waar mensen tegenwoordig nog altijd van afhankelijk zijn voor hun dagelijkse samenwerking.” Zo vertelt Ryder aan ZDNet.

Nieuwe functies van Slack

Met de nieuwe functies heeft Slack onder andere enterprise key management (EKM) ondersteuning voor Workflow Builder geïntroduceerd. Hierdoor wordt het mogelijk om workflows volledig te versleutelen zoals de verschillende stappen in de workflow, de berichten, formulieren en de verzamelde data. 

Dankzij een nieuwe samenwerking die Slack is gestart met Splunk biedt het programma nu ook audit-logs. Hieronder vallen onder andere login events, welke besturingssystemen gebruikt worden, de browser van een gebruiker en veranderingen in configuraties. Deze data worden automatisch opgenomen in Splunk, waarna de data visueel worden weergegeven in voorgebouwde dashboards. 

Een andere nieuwe functie in Slack maakt het mogelijk voor beheerders om een minimale versie aan te geven voor de mobiele Slack app die alle gebruikers moeten downloaden. Ook kan de beheerder aangeven wanneer deze eisen van kracht gaan. 

Ook nieuws op komst voor Slack Connect

Afgelopen juni werd Slack Connect gelanceerd om e-mailverkeer tussen organisaties te vervangen. Ook daarvoor kunnen we de komende tijd updates verwachten. Zo wordt de nieuwe EKM support functie van Slack binnenkort ook beschikbaar voor Connect. Volgens Ryder kunnen bedrijven zo hun eigen versleutelingen beheren, waaronder het versleutelen van kanalen binnen Connect. 

Een ander idee wat op de planning staat voor Connect is de introductie van geverifieerde vinkjes voor bedrijven. Deze zien we momenteel al op meerdere social media kanalen. Slack werkt nog aan de details van deze functie.