Microsoft Teams krijgt vergaderingen met tot 20.000 deelnemers

Microsoft breidt zijn Teams-samenwerkingssoftware uit met nieuwe functionaliteit. Voortaan werkt de dienst als centrale telefoonhub voor 1:1-contacten en kan je aan de andere kant van het spectrum vergaderingen organiseren met tot 20.000 deelnemers.

Microsoft Teams wil grote virtuele vergaderingen en congressen voor bedrijven hosten. De samenwerkingstool ondersteunt voortaan vergaderingen met tot 20.000 deelnemers. Het gaat daarbij niet om interactieve vergaderingen, aangezien dat praktisch onmogelijk is met zoveel mensen. Het is de bedoeling dat een selecte hoeveelheid sprekers presenteert, terwijl de rest eenvoudig kan luisteren.

Ook voor interactieve vergaderingen gaat de limiet de hoogte in. Daarvoor ondersteunt Teams tot 1.000 deelnemers. Het is eenvoudig om een interactieve vergadering om te vormen naar een kijk- en luistermeeting wanneer die limiet overschreden wordt. Microsoft detailleert de nieuwe mogelijkheden in een blogpost.

Branding

Samen met de schaalvergroting introduceert Microsoft de mogelijkheid om als administrator de branding van het bedrijf eenvoudig naar de voorgrond te schuiven. Dat betekent concreet dat sprekers een aangepaste achtergrond krijgen, met daarop bijvoorbeeld het logo van de onderneming. De uitrol begint met een vergaderlobby op maat van het bedrijf met meer geavanceerde functionaliteit gepland voor de komende maanden. Microsoft denkt ook aan compliance door onder andere de mogelijkheid toe te voegen een opnamebeleid te introduceren.

De nieuwe functies worden onderdeel van het Advanced Communications plan van Microsoft, dat een uitbreiding is voor Microsoft 365 of Office 365-abonnementen. Een gratis trial van dat plan is momenteel beschikbaar via het Teams Admin Center.

Telefoneren via Teams

Microsoft integreert Teams verder met de dagelijkse workflow van werknemers door Teams Calling te introduceren. Daarmee vervangt de samenwerkingstool het klassieke telefoontoestel. Werknemers kunnen zo via Teams bellen en gebeld worden langs een traditioneel telefoonnummer. De toevoeging van de functionaliteit kadert in de ambitie van Microsoft om van Teams de centrale communicatiehub te maken in een onderneming van waaruit alles mogelijk is: bellen, chatten, 1:1-meetings, videovergaderingen, bedrijfsvergaderingen en conferenties.

Lees ook: Tips voor thuiswerk met Microsoft Teams