Microsoft Teams: deze nieuwe functies mag je snel verwachten

Microsoft laat weten dat een heel aantal nieuwe features die in de voorbije weken werden aangekondigd, binnen dit en enkele dagen breed naar gebruikers worden uitgerold.

“We rollen de functies geleidelijk uit. Zodra je de build hebt die de nieuwe ervaring heeft (alleen voor de desktop-app van Teams), heb je de mogelijkheid om deze in te schakelen”, schrijft Mansoor Malik van het Microsoft Teams-team in een blogpost.

Eenmaal ingeschakeld worden videocalls en -meetings in hun eigen venster weergegeven, los van het hoofdvenster van Teams. Daarnaast wordt ook de grote galerijweergave toegevoegd, die tot 49 mensen tegelijk op je scherm toont. Ook de Together Mode, die deelnemers uit hun aparte videokaders haalt en in een gemeenschappelijke virtuele ruimte plaatst, wordt beschikbaar gemaakt.

Meer functies

De bedieningsbalk tijdens een videogesprek verhuist naar de bovenkant van het venster en blijft daar zichtbaar, zodat hij altijd beschikbaar is zonder in de weg te zitten.

Dankzij het afsplitsen van videogesprekken in hun eigen venster, kunnen notulen onmiddellijk tijdens de meeting in het daartoe bestemde tabblad in het Teams-hoofdvenster worden genoteerd.

Microsoft introduceert tot slot nog een Focus-modus, die toelaat om tijdens een presentatie de aandacht te vestigen op de content die gedeeld wordt, zonder te worden afgeleid door andere videofeeds.

Beschikbaarheid

De nieuwe ervaring wordt uitgerold naar de Teams-app op Windows en macOS, voor alle betalende gebruikers (behalve Teams for Government).

Gebruikers zijn voorlopig vrij om de functies al dan niet in te schakelen, maar uiteindelijk zal Microsoft zelf de overstap maken en wordt iedereen op de nieuwe ervaring overgezet.