Microsoft lanceert Dataflex om low-code Teams-apps te bouwen

Microsoft Dataflex is een nieuwe, geïntegreerde tool die iedereen toelaat om binnen de Teams-omgeving eenvoudig apps en chatbots voor de chatapplicatie te ontwikkelen, met behulp van Power Apps en Power Virtual Agents.

“Microsoft Dataflex levert een ingebouwd, low-code dataplatform voor Teams en biedt relationele dataopslag, rijke datatypes, enterprise-grade governance en implementatie met één klik”, schrijft Charles Lamanna, corporate vice president voor Low Code Application Platform bij Microsoft, in een blogpost.

De nieuwe functionaliteit stelt gebruikers in staat om eenvoudig applicaties en bots rechtstreeks binnen Teams te bouwen, waardoor zakelijke gebruikers snel kunnen reageren op veranderende behoeften en aangepaste oplossingen kunnen creëren, zonder hulp van IT.

Dataflex Pro

Dataflex is gebouwd op de Common Data Service (CDS), die toelaat om gegevens die door zakelijke Power-apps worden gebruikt, veilig op te slaan en te beheren. Als onderdeel van de aankondiging wordt CDS herdoopt tot Microsoft Dataflex Pro.

“Met dit ingebouwde gegevensplatform en een gebruiksvriendelijke bewerkbare gegevenstabel, is er geen verbinding met opslag nodig. Alle gebruiker kunnen nu eenvoudig aangepaste gegevenstabellen maken die Teams- en scenario-specifiek zijn”, legt Lamanna uit.

Inbegrepen in Teams

Elk team heeft zijn eigen omgeving en er is geen limiet op het aantal applicaties dat kan worden aangemaakt. Dataflex biedt toegangs- en beveiligingsrollen die automatisch worden verleend via het lidmaatschap van teams, maar ook nog door de teambeheerders kunnen worden aangepast.

Dataflex wordt zonder meerprijs gebundeld in elk Microsoft/Office 365-abonnement dat ook recht geeft op het gebruik van Teams. Gebruikers die een licentie hebben voor Power Apps kunnen ook Dataflex Pro gebruiken zonder extra te betalen.