Slack rolt nieuwe beheerfuncties uit voor grote bedrijven

Slack introduceert nieuwe analytics- en beheerfuncties die speciaal gericht zijn op gebruik in grote organisaties. De verbeteringen moeten helpen om de grootste klanten van de chatdienst beter te ondersteunen en een sterkere vuist te maken tegen Microsoft Teams, dat traditioneel sterk staat in dit segment.

De nieuwe functies zijn gericht op grote klanten die toegewijde beheerders nodig hebben om hun Slack-kanalen te beheren. Dat zijn typisch ook de meest waardevolle klanten voor Slack, met de grootste abonnementen.

Eén van de hoogtepunten is een nieuwe tool die toelaat om informatie te verzamelen over hoe werknemers met berichten interageren. Slack kan voor elk bericht tonen hoeveel personen het gelezen hebben, wanneer en tot welk departement ze behoren. Verder wordt ook andere informatie gemarkeerd, zoals de belangrijkste antwoorden.

Zo’n applicatie kan van pas komen voor managers die het beste moment willen bepalen om een interne aankondiging te delen. De werknemersbetrokkenheid kan evenwel ook worden gebruikt om de populariteit van Slack bij werknemers te meten, bijvoorbeeld in vergelijking met Microsoft Teams, door de data naar een analysetool te exporteren.

Grote schaal

Verder ligt de nadruk met name op de beheersbaarheid van Slack op grote schaal. Eén nieuwe toepassing laat toe om (nieuwe) werknemers automatisch aan chatkanalen toe te voegen die relevant zijn voor hun functie en een gecentraliseerd dashboard vereenvoudigt het beheer van kanalen.

Slack automatiseert ook de integratie met Google Calendar en Microsoft Outlook Calendar. Die integratie, die toelaat om de kalenders vanuit de Slack-interface te raadplegen, is al langer mogelijk, maar vereiste tot nu toe manuele interventie van de gebruiker om zijn account te koppelen. Beheerders kunnen die extra stap nu ongedaan maken.

Tot slot bereidt hebt bedrijf een online-versie van zijn Slack Certified-programma voor, om beheerders van grote accounts langs virtuele weg op te leiden en te certificeren.

De beheerfuncties zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van het Grid-abonnement, terwijl de analytics-functies zowel aan Grid- als Plus-abonnees worden aangeboden.