Zoom lanceert Hardware-as-a-Service voor videoconferencing

Zoom biedt voortaan een nieuw Hardware-as-a-Service (HaaS)-aanbod aan, en maakt daarvoor gebruikt van het ServiceNow-platform. Die laatste schakelt van zijn kant over op Zoom en Zoom Phone voor al zijn 11.000 medewerkers.

Het nieuwe HaaS-aanbod is gericht op klanten die gebruik maken van Zoom Phone en Zoom Rooms, en laat hen toe om bijhorende geschikte hardware te huren voor een vast maandelijks bedrag. De hardware is onder meer afkomstig van DTEN, Neat, Poly en Yealink.

Met de nieuwe dienst, die voorlopig alleen in de Verenigde Staten wordt gelanceerd, biedt Zoom klanten toegang tot voordelige hardware in een totaalpakket, waarbij software en hardware op één factuur worden betaald.

Flexibiliteit

Het doel is om de initiële kosten voor de klant te verlagen en de boekhouding te vereenvoudigen. Bovendien biedt de oplossing flexibiliteit: organisaties kunnen klein beginnen en na verloop van tijd extra hadware toevoegen.

Zoom biedt ook een volledige managed service, waarbij installatie en onderhoud door een derde partij uit handen worden genomen.

ServiceNow

Zoom maakt voor het HaaS-aanbod gebruik van het ServiceNow-platform om serviceverzoeken te beheren en verwerken zodra ze binnenkomen. Omgekeerd is ServiceNow het engagement aangegaan om te standaardiseren op het Zoom-platform als interne communicatietool.