1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sony gaat waarschijnlijk de aanklacht tegen Geohot en leden van failOverflow uitbreiden. Dit wilt Sony doen door middel van sites te dwingen om de identiteit van gebruikers vrij te geven.

Dit weet PSX-Scene te melden uit nieuwe juridische documenten. Uit deze documenten blijkt dat Sony websites zoals Twitter, PayPal, Youtube, SlashDot, Github en PSX-Scene ertoe wilt gaan dwingen dat zij de identiteit van bepaalde gebruikers bekend maken. Het zou om de gebruikers gaan die betrokken zouden zijn geweest bij het hacken van de PlayStation 3 of bij de distributie van hacksoftware en documenten. Sony zou onder andere de bekende persoonlijke gegevens, contactgegevens, ip-adressen en geschreven berichten willen hebben.

Sony klaagde Geohot en failOverflow-leden eerder aan nadat bekend werd dat het deze mensen gelukt was om de PS3 te hacken. Inmiddels heeft Sony de PlayStation 3 een update gegeven met de versie 3.56. Deze bevat een rootkit die ervoor zorgt dat de console kan scannen of de software legaal is en informatie daarover naar Sony kan sturen.