Slack Connect vervangt externe mails tussen organisaties

Sinds Slack in 2013 op de markt kwam, heeft de tool in heel wat organisaties het aantal interne mails drastisch kunnen verminderen. Voor externe communicatie bleef e-mail evenwel beter geschikt. Daarom lanceert het bedrijf nu Slack Connect.

De nieuwe functie bouwt verder op het idee van gedeelde kanalen, dat al een eerste poging was om communicatie tussen verschillende organisaties via het Slack-platform te faciliteren. Slack Connect lanceert voor alle betalende klanten na een maandenlange testperiode en ondersteunt samenwerking tussen tot twintig organisaties via chat, apps en meer.

Het biedt niet alleen een oplossing voor communicatie tussen mensen van verschillende bedrijven die op regelmatige basis samenwerken, maar ook voor geautomatiseerde communicatie tussen diensten. Slack geeft het voorbeeld van een restaurantketen in het Verenigd Koninkrijk die via Slack Connect automatische communicatie stuurt naar leveringspartner Deliveroo.

Slack-apps kunnen worden gedeeld tussen organisaties op voorwaarde dat beide partijen ze elk voor zich geïnstalleerd hebben. Via machine learning kunnen agenda’s van verschillende organisaties worden gescand om geschikte vergadermomenten te bepalen, waarop iedereen beschikbaar is.

Op vlak van security en privacy worden nieuwe granulaire opties voor IT-beheerders toegevoegd, om zeer nauwgezet te controleren welke informatie met andere organisaties wordt gedeeld. Slack past ook zijn UI aan om het onderscheid tussen interne en externe kanalen zeer duidelijk te maken.

Toekomstvisie

“Dit is een zeer cruciaal onderdeel van de visie voor Slack”, zegt Tamar Yehoshua, chief product officer bij Slack, in een interview met The Verge. “We zullen niet alles vervangen wat via e-mail gebeurt, maar we zien wel dat wanneer bedrijven overgaan op het gebruik van Slack, er een aanzienlijke vermindering van e-mail binnen hun bedrijf is.”

De ambitie ligt evenwel hoger dan alleen het vervangen van e-mail. Het ideale toekomstbeeld dat Slack voor ogen heeft, is dat Slack Connect de plaats wordt waar bedrijven contracten, facturen, inkooporders en servicetickets beheren.