Google integreert Meet in Gmail op Android en iOS

Google laat weten dat zijn videconferencingtool Meet in de Gmail-app wordt geïntegreerd. De functie verschijnt in de komende weken onder een nieuw tabblad op zowel Android als iOS.

Eerder was het ook al mogelijk om Meet-vergaderingen vanuit de desktopversie van Gmail te starten en bij te wonen. Die functionaliteit wordt nu uitgebreid naar mobiel.

“In de komende weken zal je een nieuw Meet-tabblad zien verschijnen in de Gmail-app op je telefoon, waar je geplande meetings in Google Agenda kan zien en er eenvoudig met één tik aan kan deelnemen”, schrijft product manager Erika Yamasaki in een aankondiging op het Google-blog.

Gebruikers kunnen vanuit het Meet-tabblad eveneens een nieuwe meeting starten of inplannen in Google Agenda, en een uitnodigingslink genereren. Heb je geen kalenderafspraak, maar wel een toegangscode voor een geplande meeting, dan kan je die ook in de app ingeven.

Wie geen behoefte heeft aan de Meet-functionaliteit in zijn of haar Gmail-app, kan de functie uitschakelen via de instellingen.

Nieuwe functies

Sinds de uitbraak van de coronapandemie voegt Google in snel tempo nieuwe gebruikers toe aan zijn videoconferencingplatform. In april kwamen er dagelijks drie miljoen nieuwe gebruikers bij.

In mei werd Google Meet bovendien gratis voor alle gebruikers, met alleen meer geavanceerde functies gereserveerd voor G Suite-abonnees. Google voegde tot slot ook enkele veelgevraagde functies toe aan Meet om beter te kunnen concurreren met Zoom en Microsoft Teams.