1 min

De volgende iPad zou volgens een fansite van Apple weleens voorzien kunnen worden van koolstofvezel. Dit zal sowieso betekenen dat een nieuwe iPad een stuk lichter in gewicht zal zijn in tegenstelling tot de huidige iPad, welke een aluminium achterkant heeft.

Apple Insider heeft ontdekt dat Apple een patentaanvraag heeft gedaan op een rechthoekige plaat van koolstofvezel. Zoals je kan zien op de afbeelding lijkt het erop dat deze voor de iPad bedoeld is, gezien de afmetingen en de vorm hetzelfde zijn.

Koolstofvezel, ook wel carbonfiber genoemd wordt ook veel gebruikt in de race-sport. Dit komt doordat carbonfiber zeer sterk is maar toch licht van gewicht is. Apple zal sowieso met een stevige variant moeten komen, veel nieuwe tablets krijgen kritiek op het feit dat de achterzijde niet stevig is. De huidige aluminium achterzijde van de iPad kan ook rekenen op kritiek, sommige gebruikers klagen over het gewicht van de iPad, welke voor een groot deel te wijten is aan de huidige achterzijde. Waarschijnlijk zal Apple om die reden dan ook de metalen achterzijde willen vervangen door een van koolstofvezel oftewel carbonfiber.