Microsoft Teams: gratis gebruikers kunnen nu ook videomeetings starten

Microsoft breidt de gratis versie van Teams uit met de mogelijkheid om een nieuwe videomeeting aan te maken. Tot nu konden gratis gebruikers alleen aansluiten bij reeds bestaande meetings.

Microsoft lanceerde de gratis versie van Teams in 2018 om beter te kunnen concurreren met Slack. Die versie is evenwel beperkter dan de betalende versie die deel uitmaakt van Office/Microsoft 365. Zo was het niet mogelijk om vanuit de gratis versie een videomeeting te organiseren, je kon alleen aan een bestaande meeting deelnemen. Daar brengt Microsoft nu verandering in.

Gebruikers die de gratis versie van Teams gebruiken, kunnen vanaf nu ook zelf videomeetings opzetten. Microsoft begon deze week met de uitrol van de nieuwe functie, die binnenkort voor iedereen beschikbaar moet zijn. Het bedrijf laat weten dat er zolang het coronavirus de wereld in zijn grip heeft, geen beperkingen zijn op de omvang of lengte van een meeting.

Videomeetings kunnen onmiddellijk worden gestart vanuit de Teams-applicatie, of je kan er eentje inplannen voor een later moment en deelnemers uitnodigen.

Nieuwe functies

Microsoft sleutelde de voorbije weken en maanden hard aan zijn Teams-platform, en de video-ervaring in het bijzonder. Recent werden een hele reeks nieuwe functies toegevoegd om videomeetings efficiënter te maken. Sinds kort is het ook mogelijk om, net als in Zoom, je eigen virtuele achtergrond in te stellen.

Wie pas is gestart met Microsoft Teams, kan terecht bij ons artikel met zes tips om de basis onder de knie te krijgen. Voor wie zijn Teams-gebruik verder wil optimaliseren, hebben we nog zeven extra tips die je productiever maken.