Destiny integreert Microsoft Teams in cloudcommunicatie-oplossing

Het Belgische Destiny neemt Microsoft Teams mee op in zijn bestaand aanbod voor cloudcommunicatie. Teams zal integreren met SmartMobile Plus.

Als antwoord op de vraag van zijn klanten neemt Destiny voortaan Microsoft Teams mee in zijn communicatie-aanbod. Destiny benadert de communicatiemarkt met zijn SmartMobile en SmartMobile Plus-oplossingen voor telefooncentrales. In navolging van de pandemie is de populariteit van Microsoft Teams als interne en externe communicatietool echter sterk gestegen. Daarom integreert het bedrijf dat samenwerkingsplatform nu in zijn bestaande aanbod.

Teams voor telefonie

Zo kunnen organisaties die op Teams vertrouwen hun samenwerkingsoplossing ombouwen tot een eenvoudige telefooncentrale. Dat laat werknemers toe om via Teams niet alleen videocalls met andere Teams-gebruikers op te zetten, maar ook te telefoneren met traditionele toestellen. Bedrijven die geavanceerde telefooncentralefuncties willen combineren met Teams, kunnen de tool combineren met SmartMobile Plus.

Destiny neemt in dat geval de volledige implementatie van de cloudtelefooncentrale op zich. Dat gebeurt in samenwerking met Ingram Micro, dat de Destiny-Teams-combinatie actief in de markt zal zetten. “Zo kunnen bedrijven en partners bij Ingram Micro de Microsoft Teams Phone System of Business Voice licentie aankopen”, vertelt Johan Vansimpsen, Ingram Micro Cloud Leader Belux. “Destiny zorgt voor een Direct Routing oplossing waardoor de vaste telefonie gecertifieerd is op Microsoft Teams.” Dat zorgt ervoor dat bellen steeds via voordelige lokale tarieven verloopt. Het is de bedoeling om een totaaloplossing aan te bieden die de complexiteit voor kmo-klanten vermindert.

Eén platform voor alles

Voor werknemers betekent de oplossing dat ze kunnen samenwerken met collega’s én bereikbaar zijn voor klanten op een enkel vast nummer binnen dezelfde virtuele omgeving. Zo ontpopt Teams zich tot centraal platform voor alle bedrijfscommunicatie, wat al sinds de lancering van de toepassing de ambitie van Microsoft is. In dat opzicht komt de mogelijkheid om Teams-chats in aparte vensters te openen net op tijd, aangezien die functionaliteit stilaan letterlijk verdrongen werd door het veelvoud aan andere mogelijkheden.