Microsoft Teams kan gesprekken in apart venster openen

Microsoft heeft de aangekondigde functionaliteit om gesprekken in een apart venster te openen volgens plan beschikbaar gemaakt. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je tijdens een videocall in de app wil blijven verderwerken.

De functionaliteit werd begin mei aangekondigd, met de belofte van een beschikbaarheid in juni, en was veelgevraagd bij gebruikers. Bijna 21.000 mensen gaven hun stem op het Microsoft Teams Feedback Forum.

In plaats van tabbladen binnen hetzelfde Teams-venster, kan je vanaf nu (groeps)gesprekken met één klik in een apart venster openen, zodat je eenvoudiger kan multitasken in de app. Gebruikers kunnen verschillende gesprekken op die manier naast elkaar uitklappen.

Er zijn een aantal verschillende manieren om dat te doen. De eenvoudigste is om te dubbelklikken op de gespreksnaam. Wanneer je de cursor over een gespreksnaam beweegt, verschijnt ook een nieuwe knop ‘Chat in nieuw venster openen’ waar je op kan klikken. De optie schuilt eveneens in het menu ‘Meer opties’ en je vindt de knop bovendien ook nog eens terug rechtsboven in het gesprek.

Wie onze zeven Teams-tips voor gevorderden las, weet dat je de zoekbalk van Microsoft Teams ook kan gebruiken om commando’s uit te voeren. Voor het uitbreken van een gesprek in een apart venster is het nieuwe commando /pop toegevoegd. Dit werkt evenwel alleen om snel een één-op-één gesprek in een apart venster te openen.