Microsoft Teams en Skype zijn voortaan compatibel

Microsoft heeft de aangekondigde interoperabiliteit tussen Teams en Skype eindelijk uitgerold. Daarnaast stelt het bedrijf nieuwe tools beschikbaar voor enterprise-klanten die van Skype naar Teams willen migreren.

De samenwerking tussen Teams en de consumentenversie van Skype werd al in maart aangekondigd en moest eigenlijk eind april rond zijn. Gebruikers van de ene dienst kunnen voortaan automatisch naar de andere bellen en vice versa. De functie is beschikbaar voor alle Microsoft/Office 365-klanten.

Microsoft hoopt zo de drempel te verlagen voor wie nog moet overstappen van Skype naar de Teams. Skype for Business Online stopt officieel met werken op 31 juli 2021, waardoor het een welkome toevoeging is aan Teams om naadloos met gebruikers van de consumentenversie van Skype te kunnen bellen.

“Op beide platforms kunnen klanten gebruikers ontdekken via e-mail en vervolgens chatten of bellen met audio/video. Ondersteunde clients zijn desktop, web en mobiel (iOS/Android). Beheerders kunnen de gebruikerstoegang tot deze functie beheren via het Teams Admin Center”, klinkt het in een blogpost.

Migratieframework

Binnen dat Teams Admin Center stelt Microsoft nu ook een nieuwe ‘Skype for Business Upgrade Plan’ beschikbaar om enterprise-klanten bij te staan in hun migratie van Skype for Business naar Microsoft Teams. Dat bevat een framework en handleidingen voor een succesvolle migratie.

“Ontworpen voor Skype for Business-klanten met online of on-premises omgevingen, deel het Skype for Business Upgrade Plan een bewezen framework voor het implementeren van veranderingen en stapsgewijze processen om de technische en eindgebruikersbereidheid van uw organisatie mogelijk te maken”, besluit Microsoft.