Poly lanceert Blackwire 8225-headset voor Teams

De nieuwe Poly Blackwire 8225-headset moet omgevingsgeluid filteren voor een betere bel-ervaring en komt verder met ondersteuning voor Microsoft Teams.

Poly, het vroegere Plantronics, introduceert een nieuwe headset in de Blackwire-familie. De Blackwire 8225 is een eenvoudige USB-headset voor audio en videocalls thuis en op kantoor. Het toestel is voorzien van actieve noise cancelling, zodat storend omgevingsgeluid bij de gebruiker zo goed mogelijk wordt weggefilterd. Zo is het ding ook geschikt voor wie rust zoekt in een rumoerige omgeving, al zorgt het on ear-design van de hoofdtelefoon voor een beperkter effect vergeleken met over ear-alternatieven.

De hoofdtelefoon heeft verder Poly’s Acoustic Fence-technologie aan boord. Die filtert het omgevingsgeluid weg ten voordele van gesprekspartners aan de andere kant van de lijn. Zo ben je duidelijk verstaanbaar, ook al is er lawaai op de achtergrond.

Poly is verder nog trots op de eenvoud van het management van de headset, die compatibel is met de Plantronics Manager Pro-beheerssoftware. Daarmee kan je onder andere nagaan in welke mate werknemers de headsets effectief gebruiken.

Teams

Het nieuwe toestel is als headset compatibel met alle audio-en videocall-oplossingen maar werkt specifiek goed samen met Microsoft Teams. Dat vertaalt zich in een speciale Teams-knop op de hoofdtelefoon voor snelle toegang tot de samenwerkingssoftware.

De Blackwire 8225 is beschikbaar in verschillende smaakjes, met of zonder de Teams-integratie. Je hebt de keuze tussen modellen met klassieke USB A-aansluitingen voor oudere hardware, of USB C voor gebruik met nieuwere laptops. De headset krijgt in alle gevallen een adviesprijs van 209 dollar mee.