1 min

Volgens Steve Ballmer, CEO van Microsoft, heeft het bedrijf nog een heel lange weg te gaan in de smartphonebranche. Volgens ballmer zou het een stuk beter zijn geweest als Windows Phone 7 een jaar geleden al op de markt te verkrijgen was.

Besturingssystemen zoals Android en iOS hebben een flinke voorsprong op Windows Phone 7. Als Microsoft zijn besturingssysteem vorig jaar al op de markt had gebracht, zou dit voorkomen kunnen worden. Voor Microsoft zou het een stuk makkelijker geweest zijn doordat deze besturingssystemen toen nog minder goed functioneerden als nu.

Windows Phone 7 is vanaf gister verkrijgbaar op de Nederlandse markt, toch heeft Microsoft nog een grote kans in de markt. Dit komt mede dankzij de vele producenten die het besturingssysteem willen gebruiken. In Nederland zijn ondertussen drie Windows Phone 7-toestellen beschikbaar, de HTC 7 Trophy, Samsung Omnia 7 en de LG Optimus 7. In de rest van de wereld zijn er nog vele andere producenten die WP 7 gebruiken, zoals Dell, Motorala, Sony Ericsson, Toshiba en Acer.