Asus lanceert Google Meet-hardware

Asus introduceert een hardwarekit voor videoconferencing met Google Meet. De set is vooral gericht op kleine en middelgrote verzamelruimtes.

Asus kondigt nieuwe hardware op maat van Google Meet aan. De Google Meet Hardware kit bestaat uit het Google Meet Compute System, dat het hart vormt van de setup, en randapparatuur. Het Compute System is een kleine computer met een Intel Core i7-cpu aan boord, samen et een 128 GB SSD. Het toestel heeft een magnetisch chassis wat het eenvoudiger moet maken om de kleine pc weg te stoppen.

Verder komt de kit met een aanraakscherm om de setup te controleren, een speakermic en een camera. Die camera is gemaakt om vergaderruimtes met tot acht personen te ondersteunen. Het ding kan tot vier keer inzoomen zonder dat de 720p-beeldkwaliteit verloren gaat. Voor vergaderruimtes tot 20 mensen werkt de hardware samen met de PTZ Pro 2-camera van Logitech, al wordt die niet meegeleverd. Bedrijven die daarop willen vertrouwen, moeten het toestel van Logitech zelf bemachtigen.

Prijs en beschikbaarheid

Asus lanceert de hardware in drie configuraties: de Starter Kit, de Small/Medium Room Kit en de Large Room kit. De Starter Kit komt met een afstandsbediening in de plaats van een aanraakscherm en krijgt een adviesprijs van 1.915 euro. De Small/Medium Room Kit heeft het aanraakscherm wel aan boord en kost 2.320 euro. De Large Room Kit kost opnieuw minder met 1.970 euro aangezien de camera niet is inbegrepen. De set moet volgende maand beschikbaar komen. De set is niet geschikt voor thuisgebruik, en lijkt dus vooral voor na de pandemie bedoeld.