Microsoft Teams breidt groepchat uit van 100 naar 250 deelnemers

Microsoft breidt de chatfunctionaliteit van Teams verder uit met een update die tot 250 deelnemers aan een groepsgesprek toelaat.

De update staat volgens de Microsoft 365 Roadmap nog op ‘in ontwikkeling’, maar moet in de loop van mei naar gebruikers uitrollen.

“Soms moet je een projectchat starten met een grote groep of een ad-hocdiscussie organiseren met personeel, maar is het niet nodig om een nieuw team te starten; misschien werk je allemaal niet regelmatig samen, of heb je een communicatiekanaal nodig met een grote groep mensen tijdens een evenement”, illustreert Microsoft enkele redenen voor de uitbreiding van groepschats.

De huidige limiet van 100 deelnemers wordt opgetrokken naar 250, maar behoudt dezelfde tools om groepschats van die omvang beheersbaar te houden. Eenmaal een groepschat meer dan 20 personen telt, worden volgende functies uitgeschakeld: automatische antwoorden in Outlook, statusberichten van Teams, typindactor, video- en audiogesprekken, delen en afleverberichten.

Limiet niet aanpasbaar

Petri merkt nog op dat het voor beheerders niet mogelijk is om de maximumlimiet van groepschats zelf op een lagere capaciteit te zetten. De uitbreiding van het aantal deelnemers aan een groepsgesprek heeft ook geen invloed op het maximum aantal deelnemers aan een call, dat voorlopig bij 20 personen blijft.

Microsoft werkt momenteel hard aan de uitbreiding van Teams met nieuwe functionaliteit, nu het gebruik van de software enorm is toegenomen als gevolg van de coronacrisis en bijhorende lockdownmaatregelen. Vorige week kondigde Microosft aan dat Teams ondertussen 75 miljoen dagelijks actieve gebruikers telt.