Nieuwe functies in Microsoft Teams door concurrentiestrijd met Zoom

Sinds de quarantainemaatregelen in veel landen is videoconferencing-tool Zoom immens populair geworden. In een poging meer gebruikers naar Microsoft Teams te lokken, voegt Microsoft nieuwe functies en verbeteringen toe aan zijn videoconferencing-tool. 

Binnenkort kunnen we vijf nieuwe functies voor Microsoft Teams verwachten. De eerste is ‘achtergrondeffecten’. Deze functie maakt het mogelijk om je achtergrond aan te passen met een allerlei afbeeldingen die Microsoft aanbiedt. Het is nog onbekend of je ook een eigen achtergrondafbeelding kunt gebruiken. 

Een andere nieuwe verbetering is de mogelijkheid om Skype-gebruikers te bellen vanuit Microsoft Teams. Dit werkt oon anders om. Er is op dit moment alleen ondersteuning voor tekst en geluid. Een andere update binnen Microsoft Teams is dat de ‘Meet now’ knoppen in een Teams kanaal verplaatsen naar de bovenkant van het scherm. 

Als vierde aanpassing is er een nieuwe landingspagina voor gebruikers om aan een Teams-meeting deel te nemen vanuit een link. Na het klikken op deze link krijgt een gebruiker de keuze om mee te doen via de browser, de Teams-app te openen of de Teams-app te downloaden. Als laatste verbetering heeft Microsoft Teams een multi-window chat toegevoegd. Dia houdt in dat je chatgesprekken in aparte vensters kunt hebben.  

Overstap naar de consumentenmarkt

Microsoft wil met de nieuwe functies niet alleen concurreren tegen Zoom in de zakelijke markt, maar ook tegen Skype in de particuliere markt. Zo geeft Microsoft aan dat er nieuwe functies naar Microsoft Teams komen voor je privéleven. Microsoft heeft het over een enkele app waarmee je niet alleen kunt videobellen, maar ook boodschappenlijstjes kan delen, familiekalenders organiseren en belangrijke informatie opslaan. Deze functies zijn mogelijk alleen beschikbaar voor gebruikers met een Microsoft 365 persoonlijk abonnement. 

Voor later in april staan er nog meer updates gepland, zoals checklists, polls en controle over het aankondigingsgeluid wanneer een gebruiker bij een meeting aansluit of de meeting verlaat. Daarnaast komt er de mogelijkheid om mails vanuit Outlook naar een Teams channel of chat te delen en om een Teams gesprek via de mail te delen.