Microsoft Teams bereikt nieuw record met 2,7 miljard vergaderminuten op één dag

Microsoft laat weten dat Teams de kaap van 2,7 miljard vergaderminuten op één dag heeft gerond. Dat is een groei van 200 procent vergeleken met 900 miljoen minuten op 16 maart. Nederland en Noorwegen bellen het meest met video.

Door de huidige pandemie worden heel wat bedrijven verplicht om werknemers thuis te laten werken. Initieel moesten velen hun weg nog vinden in de nieuwe situatie, maar nu blijkt dat videovergaderen steeds meer ingeburgerd raakt en dagelijks frequenter gebeurt.

Microsoft Teams kende sinds de wereldwijde lockdown een flinke boost en mocht 12 miljoen nieuwe gebruikers verwelkomen op zijn platform op 19 maart. Hoeveel er dat vandaag extra zijn geworden, deelt Microsoft niet mee.

De grote hoeveelheid nieuwe Teams-gebruikers en de gewoontes die werknemers kweken om thuis te werken, zorgt voor een explosie aan videovergaderingen. Op 19 maart haalde Teams nog de kaap van 900 miljoen vergaderminuten per dag. Nu haalt Teams 2,7 miljard vergaderminuten (31 maart), een mooie groei van 200 procent.

Nederland en Noorwegen op kop

In zijn blogpost zegt Microsoft dat Noorwegen en Nederland het meest van allemaal de videoverbinding inschakelen om elkaar te kunnen zien. Iets meer dan 60 procent van alle gesprekken gebeuren daar via video. Ook wat betreft het gebruik van Teams op smartphones groeit het sterkst bij onze noorderburen. Details over België worden niet meegedeeld door Microsoft. Vanaf begin februari tot 31 maart is het aantal mobiele Teams-gebruikers gegroeid met 300 procent.

Microsoft geeft verder ook nog een update wat betreft scholen die Teams gebruiken om op afstand les te geven. Over de hele wereld (175 landen) zijn er 183.000 instanties die Microsoft Teams gebruiken om les te blijven geven. Schoolit schrijft dat Microsoft in België Teams tijdelijk gratis heeft gemaakt voor 35.000 leraren in het basisonderwijs.

Lees ook: Thuiswerk in jouw organisatie: de basics

Om videovergaderen nog efficiënter te laten verlopen, rolt Microsoft het hand-icoontje versneld uit naar alle gebruikers zodat je direct kan zien wie er een vraag wil stellen. Zo hoef je niet langer fysiek je hand omhoog te steken wanneer je een vraag of opmerking hebt.

Eerder deze maand hebben we een gids samengesteld met 6 tips om beter te videovergaderen. Neem zeker een kijkje om vergaderingen voor jou en voor je collega’s aangenamer te maken. Verder hebben we ook een specifieke lijst gemaakt met tips om beter thuis te werken met Microsoft teams.