Skype laat je voortaan bellen zonder account of software

Microsoft maakt Skype eenvoudiger in gebruik, met de introductie van ‘Meet Now’. De nieuwe functie laat toe om een Skype-gesprek op te starten zonder software, en zonder dat deelnemers een account nodig hebben.

Nu mensen verplicht zijn om zoveel mogelijk thuis te blijven, om de verspreiding van het coronavirus in te dijken, wordt er meer dan ooit gevideobeld. Ooit was Skype daarvoor de uitverkoren optie, maar vandaag lijkt het grootste deel van de actie via Zoom te gebeuren. Dat komt vooral door het gemak waarmee je een Zoom-gesprek opzet (het is zelfs iets té gemakkelijk). Microsoft heeft een antwoord klaar met ‘Meet Now’ voor Skype.

Met ‘Meet Now’ kan een host met drie klikken een gratis meeting aanmaken, deelnemers uitnodigen en de call starten. Daarvoor hoeft hij of zij zelfs de Skype-app niet te installeren. Alles kan vanuit de browser gebeuren. Als een deelnemer de app wél geïnstalleerd heeft, kan die van daaruit de call aannemen. Zo niet, dan wordt de webclient geopend in Edge of Chrome.

Skype kan met de nieuwe functie mogelijk opnieuw wat oude gebruikers voor zich winnen, nu blijkt dat Zoom in slechte papieren zit op vlak van privacy en security. Zoom kreunt onder zijn recent verworven populariteit en maakte vorige week bekend dat het de ontwikkeling van nieuwe functies voor 90 dagen stopzet, om zich eerst te richten op het verbeteren van de security en privacy.