1 min

Tags in dit artikel

, ,

De NOS zal vrijwel alle wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika in HD-kwaliteit uitzenden. Naast televisie zal de NOS ook uitgebreid verslag doen op de radio, teletekst en het internet.

56 van de in totaal 64 voetbalwedstrijden zullen uitgezonden worden in 1080i-kwaliteit. Alleen op de dagen waarop er meerdere duels tegelijkertijd zijn ingepland zullen er duels in lagere kwaliteit uitgezonden worden, de reden hiervoor is dat er maar één HD-studio beschikbaar is. Van 22 juni tot en met 25 juni worden er vier wedstrijden per dag gespeeld, waarvan gelijktijdige duels om 4 uur ’s middags.

Ook maakte Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Sport, tijdens de persconferentie die gisteren plaatsvond in Studio 7 in Hilversum, bekend dat er nieuwe features beschikbaar zullen zijn op de WK-website. Voetbalfans kunnen namelijk statistieken bekijken tijdens de wedstrijden, statistieken zoals gelopen afstand per speler, aantal hoekschoppen en het percentage balbezit zullen in realtime beschikbaar zijn via de website, en is er een speciaal deel van de website ingericht voor mensen die een wedstrijd hebben gemist. Op dit deel van de website kunnen samenvattingen bekeken worden en zal alle informatie die de uitslagen van de wedstrijden verklapt verborgen.