Slack lanceert Microsoft Teams Calls in bèta

Nadat vorige week bekend raakte dat Slack werkt aan de integratie van een belfunctie naar Microsoft Teams, lanceert het nu de app ‘Microsoft Teams Calls’ in bèta.

Voortaan kan je een call via Microsoft Teams rechtstreeks vanuit Slack starten met de nieuwe Microsoft Teams Calls-app. De integratie stuurt je vervolgens door naar Microsoft Teams, het is niet mogelijk om rechtstreeks vanuit Slack aan de call deel te nemen.

Gebruikers kunnen Microsoft Teams Calls als de standaard beloptie instellen in Slack. Voor je deelneemt aan een call kan je reeds zien wanneer hij gestart is en wie reeds aanwezig is. Bovendien zullen reminders vanuit Slacks apps voor Outlook Calendar en Google Calendar ook de mogelijkheid ondersteunen om meteen naar de call door te klikken.

De Microsoft Teams Calls-app maakt gebruik van publieke Teams-api’s om de ondersteuning te leveren.

Groei

Slack zag in de voorbije maand naar eigen zeggen een groei van 350 prcoent in het aantal calls die via de app worden gemaakt, als gevolg van het massale thuiswerk tijdens de corona-pandemie.

Het bedrijf beseft evenwel ook dat het niet alleen speelt in dit domein. Zelfs binnen dezelfde organisaties worden soms verschillende samenwerkingstools naast elkaar gebruikt door verschillende teams, waardoor de integratie met Microsoft Teams steek houdt.

Slack maakte pas bekend dat het in de afgelopen weken 9.000 nieuwe betalende klanten heeft aangetrokken, terwijl Microsoft Teams uitpakt met een groei van 12 miljoen dagelijks actieve gebruikers op een week tijd.

VoIP-integraties

Naast de integratie met Microsoft Teams lanceert Slack ook VoIP-integraties met Zoom, Cisco Jabber, RincCentral en DialPad. Die integraties laten gebruikers toe om rechtstreeks naar telefoonnummers te bellen vanuit Slack.