Nieuwe tool garandeert ICT-dienstverlening op afstand voor huisartsen

Drie Brugse bedrijven ontwikkelden samen een systeem om huisartsenpraktijken vanop afstand IT-ondersteuning te bieden om zo het hoofd te bieden aan de drukte tijdens de corona-pandemie.

PraktijkCoach en CareCoach ondersteunen 130 zorginstellingen en meer dan 500 huisartsen en specialisten in Vlaanderen. Samen met digitaliseringsspecialist Webdoos ontwikkelden bedrijven een tool waarmee ze klanten vanop afstand de nodige ondersteuning kunnen bieden. Het nieuwe platform voorziet naast een helpdesksysteem ook een planningstool en CRM-functionaliteiten.

De tool zorgt er niet alleen voor dat personeel minder ter plaatse moet komen. De IT-experts kunnen dankzij de software hun werk zelf van thuis uitoefenen. Aangezien telewerk waar mogelijk de norm is volgens de huidige richtlijnen, draagt ook dat bij aan de strijd tegen het coronavirus.

Automatisering

“Het project is bijzonder, omdat het erg veel processen omvat die stuk voor stuk geautomatiseerd moesten worden, zoals bijvoorbeeld ook het centraliseren van het telefoniesysteem. We hebben onze kennis breed ingezet, maar het resultaat mag er zijn en is futureproof”, aldus Stijn Blomme en Stijn Verplancke, zaakvoerders van Webdoos.

Het platform maakt ondersteuning eenvoudiger en laat artsen informatie vlot en veilig delen. Een robuuste en gebruiksvriendelijke IT-infrastructuur is volgens de drie Brugse bedrijven vandaag essentiëler dan ooit. Huisartsen hebben immers geen tijd om IT-problemen op te lossen. Verder kent ons land sinds kort vijf nieuwe wachtpraktijken waar dokters met nieuwe software aan de slag moeten gaan. Ook dat vergroot de nood voor ondersteuning.