Destiny breidt uit naar Frankrijk met overname OpenIP

Na een eerste internationale uitbreiding naar Nederland, zet de Belgische specialist in cloudcommunicatie Destiny nu ook voet aan wal in Frankrijk, met de overname van de Franse telecomprovider OpenIP.

OpenIP werd in 2005 opgericht en is een unified communications provider, die met meer dan 1.300 IT- en telecomintegratoren en -partners samenwerkt om IT-, telecom- en cloudoplossingen aan te bieden via zijn e-businessplatform. Destiny biedt een gelijkaardig platform aan sinds de overname van het Nederlandse Motto Communications in 2018.

Met OpenIP kan Destiny nu ook een totaaloplossing rond clouddiensten aanbieden op de Franse markt, inclusief connectiviteit, security, unified communications en VoIP. De bedrijven spreken over een ‘alliantie’, waarbij OpenIP onderdeel wordt van de Destiny-groep en oprichter Laurent Silvestri aansluit bij het managementteam.

“Dit is opnieuw een mooie volgende stap in de internationale expansie van Destiny. De alliantie met OpenIP geeft ons de mogelijkheid om in de komende jaren te kunnen groeien en onze ambitie waar te maken om binnen drie tot vijf jaar naar een omzet van 200 miljoen euro te evolueren”, zegt Daan De Wever, CEO van Destiny.

Internationale expansie

De Wever benadrukt dat zijn bedrijf ondertussen ook al verder kijkt naar mogelijke bijkomende overnames op de Franse markt. “We willen leidend zijn in de markten waar we aanwezig zijn”, verduidelijkt hij.

Eerder katapulteerde Destiny zichzelf al tot marktleider op de Belgische markt met de overname van Fuzer en Escaux, en nam het naast Motto Communications ook DSD Business Internet over om zijn positie in Nederland te versterken.

De overname van OpenIP volgt kort na de recente instap van Apax Partner als nieuwe investeerder in de Destiny-groep. Dat Franse investeringsfonds werd aangetrokken om de internationale expansie van Destiny te versnellen en de actieve overnamestrategie voort te zetten.

Door de alliantie met OpenIP groeit Destiny uit tot een bedrijf met meer dan 300 medewerkers verspreid over kantoren in België, Nederland en Frankrijk. En stelt het zijn vooropgestelde omzet voor 2019 bij naar meer dan 80 miljoen euro.