2min

Tags in dit artikel

, ,

Nyko, een bedrijf dat verschillende producten maakt voor verscheidene gameplatformen, heeft laten weten dat het bedrijf op dit moment bezig is met de ontwikkeling van een draadloze controller voor de Nintendo Wii.

Deze draadloze controller van Nyko wordt onder de naam Wing verkocht. Voor mensen die het niet goed kunnen vinden met de standaard meegeleverde controller is dit een interessante optie. De Wing heeft namelijk het design van een gamepad en doet dus denken aan de retrocontrollers van Nintendo.

Nintendo heeft op dit moment zelf al een soortgelijk product op de markt. Er zit echter één nadeel aan deze controller. Bij de controller van Nintendo is het namelijk nodig om deze controller aan de Wii-afstandsbediening te koppelen om de controller te laten functioneren. De Wing brengt daar dus verandering in, aangezien deze controller draadloos is en dus niet rechtstreeks in verbinding gebracht hoeft te worden met andere onderdelen van de Nintendo Wii.

Nyko levert de Wing met een draadloze dongle en deze dongle moet in de Wii-afstandsbediening gestoken worden. Een minpunt aan draadloze componenten is het gebruik van batterijen en de Wing ontkomt hier dus ook niet aan. Er zijn twee AAA-batterijen nodig om de Wing van genoeg energie te voorzien. Nyko heeft hier echter een soort van oplossing op gevonden, want het bedrijf levert een USB-kabel mee met de draadloze controller. Hierdoor is het mogelijk om oplaadbare batterijen weer eenvoudig op te laden.

Nyko brengt de Wing op de markt in december en de adviesprijs zal zo’n 35 euro bedragen.