Adobe voorziet Creative Cloud desktop van nieuwe gebruikersinterface

Adobe heeft zijn nieuwe versie van de Creative Cloud desktop-app voor zowel macOS als Windows gelanceerd. De app is voorzien van een gloednieuwe gebruikersinterface en functies, die onder meer alle geïnstalleerde apps overzichtelijk organiseert.

Door het organiseren van de geïnstalleerde apps is eenvoudig zichtbaar welke apps moeten worden bijgewerkt of zijn opgenomen in een abonnement. Ook kan een gebruiker bladeren op app-type (desktop, mobiel, web) of categorie. Bovendien biedt de nieuwe structuur gemakkelijker toegang tot apps, updates en bestanden, aldus iMore.

intuïtief

“We zijn erg enthousiast om de introductie van de geheel nieuwe Creative Cloud-desktopapp aan te kondigen. Het is volledig opnieuw ontworpen om een ​​meer intuïtieve manier te zijn om toegang te krijgen tot uw apps, ze bij te werken en nieuwe apps te ontdekken die uw creativiteit aanvullen of uitbreiden. Creative Cloud desktop geeft u ook nieuwe niveaus van kracht en controle over uw creatieve workflow door u in staat te stellen middelen, lettertypen en meer te verzamelen, beheren en delen via een rijke nieuwe Creative Cloud Libraries-integratie”, aldus Adobe in een verklaring.

“Je hebt ook gemakkelijker toegang tot inhoud, samen met uitgebreide zoek- en activabeheerfuncties. Kortom, het is de portal naar uw Creative Cloud-wereld en maakt het eenvoudiger dan ooit om de middelen en inhoud te vinden die u nodig hebt, wanneer u ze nodig hebt.”

Bron: Adobe Creative Cloud

Library management

Daarbij zijn alle Creative Cloud-zelfstudies en -bronnen van Adobe nu geconsolideerd in de desktop-app en toegankelijk via de hub Zelfstudies. Ook kan Library management voortaan op een volledig scherm worden weergegeven, zodat bibliotheken met lettertypen, kleuren, afbeeldingen, logo’s, penselen en bijvoorbeeld sjablonen beheert en georganiseerd kunnen worden. Verder is het ook mogelijk om alle assets in de desktop-app te beheren en delen.

Nieuw is ook een krachtige, ingebouwde zoekmachine. Hiermee kun je in de Creative Cloud naar van alles zoeken. Of het nu gaat om apps, tutorials, forumberichten, afbeeldingen, lettertypen of andere dingen.