Microsoft breidt Teams uit met hoop nieuwe functies

Microsoft heeft een lading updates uitgerold voor chatapplicatie Teams. De meeste nieuwe functies werden de voorbije maanden door Insiders getest en rollen nu uit naar het brede publiek.

Microsoft doet alle vernieuwingen uit de doeken in een blogpost. Een eerste opvallende toevoeging is de mogelijkheid om één bericht in verschillende kanalen te publiceren. Dat vermijdt knip- en plakwerk, en aanpassingen worden bovendien in alle versies van het bericht doorgevoerd.

Chats kunnen voortaan ook worden gefilterd volgens gebruiker of keyword. Of je kan zoeken naar een specifiek team of kanaal aan de hand van de naam. Ten slotte kunnen chatconversaties voortaan ook tijdelijk worden gemutet om afleiding te beperken.

Bel-opties

De belfunctionaliteit werd uitgebreid met een ‘tweede beltoon’. Die speelt wanneer er een hoofdtelefoon is aangesloten op de computer, zodat je nog steeds hoort dat je gebeld wordt wanneer je de hoofdtelefoon niet op hebt.

Daarnaast kan een oproep voortaan rechtstreeks naar Cloud Voicemail worden doorgestuurd en kunnen antwoordregels, taal en begroeting voor de voicemail worden ingesteld, in geval de gebruiker niet beschikbaar is om te antwoorden.

Microsoft Teams kan voortaan de beller achter een klassiek telefoonnummer herkennen op basis van Azure Active Directory Data. Tot slot werkt de belfunctionaliteit vanaf nu ook in de Chrome-browser.

Vergaderen

Vergaderingen kunnen sneller worden opgestart dankzij een nieuwe functie die toelaat op onmiddellijk in een Teams-vergadering te springen, in plaats van eerst het uitnodigingsproces te moeten doorlopen.

Deelnemers aan een vergadering kunnen voortaan worden vastgepind in je persoonlijke weergave, zodat ze gedurende de hele meeting in beeld blijven. Tot slot lanceert Microsoft een nieuwe ‘lichtgewicht’ ervaring om deel te nemen aan een vergadering vanuit Internet Explorer, Safari of Firefox.