2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft vandaag haar financiële resultaten voor het Q1 van 2008 bekendgemaakt. Apple noemt het haar beste kwartaal ooit, een uitspraak die zo langzamerhand gemeengoed bij Apple lijkt te worden.

Waar het bedrijf uit Cupertino in Q1 2007 nog een omzet van ruim 7.1 miljard dollar en een winst van 1 miljard dollar wist te genereren, waren de resultaten voor het eerste kwartaal van 2008 nog veel positiever te noemen. Apple genereerde in Q1 2008 een omzet van ruim 9.6 miljard dollar. De winst voor het bedrijf kwam zelfs uit op een recordhoogte van ruim 1.58 miljard dollar. Internationale verkopen van Apple hadden voor maar liefst 45 procent een aandeel in deze cijfers.

Ook zijn de resultaten over de verkoop van Macs, iPods en iPhones bekend gemaakt. In Q1 2008 wist Apple ruim 2,3 miljoen Macs te verkopen. De iPod deed het aanzienlijk beter met een verkoopaantal van 22,1 miljoen. De iPhone is volgens de gepubliceerde cijfers ruim 2,3 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Tijdens de bekendmaking van de cijfers kwamen er nog enkele zaken aan ’t licht die het vermelden waard zijn.
De Mac doet ’t, zoals verwacht, enorm goed. Met een groei van 47 procent ten opzichte van het vorige kwartaal en een groei van 44 procent ten opzichte van het vorige jaar is Apple zeer positief.
De iMac doet ’t afzonderlijk nog beter als alle Macs bij elkaar met een jaargroei van ruim 53 procent. De laptops doen ’t iets minder goed, maar zeker niet slecht, met een jaargroei van zo’n 38 procent.

Verder meldt de persconferentie nog dat de animo voor Mac OS X Leopard extreem hoog is. Op dit moment draait zo’n 19 procent van alle Macs al op Leopard.
Ten slotte weet Apple te melden dat 50 procent van alle klanten in de Apple Stores voor het eerst een Mac kochten. Ook hieruit blijkt weer dat de Mac populairder dan ooit tevoren is.