Microsoft bevestigt Linux-versie Teams maar geeft geen deadline

De langverwachte Linux-versie van Teams wordt nu officieel door Microsoft bevestigd, maar het aantal details blijven schaars. De softwaregigant laat weten dat het project lopende is, maar geeft geen deadline.

Begin augustus kregen Linux-gebruikers al een duidelijke indicatie dat Microsoft aan een Linux-versie sleutelt van Teams. In 2016 werd er al een Teams UserVoice pagina aangemaakt waar Teams ingenieur Alex begin augustus bevestigt dat Teams op elk platform beschikbaar moet zijn. Hij benadrukt specifiek dat Linux-gebruikers daarin belangrijk zijn. De reactie van Alex is opvallend in de drie jaar oude thread, wat benadrukt dat de versie hoog op het prioriteitenlijstje staat.

Microsoft heeft nu de UserVoice-pagina een paar dagen geleden geüpdatet met een nieuw bericht dat een Linux Teams-client er zeker komt.

Concurrent Slack

Teams ingenieur Alex bevestigt nu zwart-op-wit dat ze actief werken aan de Linux-versie. Helaas wordt er geen specifieke deadline geplakt op het project. ZDNet kreeg van Microsoft te horen dat het bedrijf niets heeft te melden wat betreft het project en wijst naar de UserVoice-pagina als enige bron van informatie.

Microsoft biedt vandaag Teams aan op Windows, macOS, iOS, Android en een webclient. Belangrijk detail: rivaal Slack heeft al langer een Linux-versie beschikbaar. Microsoft kijkt overigens ook om zijn Chromium Edge-browser op termijn naar Linux te brengen. Of die versie er ooit komt en wanneer, is voorlopig nog onduidelijk.

Gerelateerd: Microsoft Teams krijgt mogelijk binnenkort een Linux-versie