2min

Tags in dit artikel

, , ,

Deze week krijgen jullie een allegaartje van gadgets voorgeschoteld. Beginnen doen we met het elimineren van ongewenste bezoekers in je pc-ruimte, we gaan verder met een uitermate compacte zaklamp en eindigen in het roze. Veel leesplezier!

Ecologisch verantwoord moorden: ‘Fly Catcher’

Wie op een ‘natuurlijke wijze’ zijn pc-kamer wil ontdoen van vliegen, moet eens deze elektronische variant van de vleesetende bloem overwegen. De Fly Catcher lokt vliegen naar haar kaken door middel van een niet-giftige lokgeur, die bovendien bijgevuld kan worden. Wanneer de vlieg in de ‘bloem’ komt zitten, registreren enkele sensoren dit en slaat de venusval ongenadig toe, waardoor het achterwerk van vlieg even langs zijn amandelen kan passeren. Na het dichtslaan van de venusval, gaan de kaken opnieuw open met een aangenaam boergeluid en staat de val klaar om een volgende slachtoffer een lijn te bezorgen waar zelfs een fotomodel jaloers op is.

Licht uit, zaklamp aan: de LED mini-zaklamp

Het lijkt erop dat de meest compacte zaklamp aller tijden is geboren. De drie LED’s, samengevoegd in een kleine behuizing, zijn namelijk bedoeld om op een standaard 9V-batterij te klikken, waarna je meteen een zaklamp bij de hand hebt. Het mini-lampje is ook voorzien van een aan/uit-knop, waardoor je de gadget op je batterij kan laten zitten, zonder dat deze genadeloos leegloopt. De ‘zaklamp’ zal in oktober te verkrijgen zijn voor 10 dollar.

De notebook gaat roze: Swissgear Accesories

Vrouwelijke lezers en roze-minnende mannen onder ons: lees verder. Swissgear (ja, het bedrijf van het Zwitserse zakmes) lanceerde namelijk enkele volledig roze accessoires voor je notebook. Onder die accessoires bevindt zich een laptopkoeler, voor laptops tussen de 14" en de 17". Verder heb je nog twee roze, draadloze presentatie-afstandsbedieningen en om het setje compleet te maken, is er ook nog een roze muis beschikbaar in het gamma. De roze versie van de muis zal verkocht worden voor zo’n 29 dollar, de blauwe en de rode versie kosten 25 dollar.

Ben je op school een leuke, grappige of rare gadget tegengekomen? Of heb je gewoon ergens anders een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Neem ook zeker eens een kijkje op gadget.nl voor andere leuke gadgets. Tot volgende week!