Slack telt meer dan 100.000 betalende klanten

Slack heeft zijn eerste financiële rapport uitgebracht als beursgenoteerd bedrijf en laat voor Q2 een nettoverlies zien van 359 miljoen dollar. De zakelijke chat-applicatie beweert Q2 wel met ruim 100.000 betalende klanten te hebben afgesloten. Een stijging van 37 procent op jaarbasis.

Van die 100.000 betalende klanten zouden er 720 goed zijn voor jaarlijkse terugkerende inkomsten van meer dan 100.000 dollar, aldus ZDNet. Hoeveel dagelijkse actieve gebruikers Slack vandaag in totaal kent, werd niet geopenbaard.

In januari had Slack nog 85.000 betalende klanten en dagelijks 10 miljoen actieve gebruikers, betalend en niet-betalend. Toch heeft Slack sinds januari geen bijgewerkte cijfers meer uitgegeven. Het is dus nog maar de vraag in hoeverre de gepubliceerde aantallen vandaag feitelijk juist zijn.

Microsoft claimde afgelopen juli Slack te hebben verslagen met 13 miljoen dagelijkse actieve gebruikers op zijn Teams-platform.

Prijzige servicestoringen

Ook de 8,2 miljoen dollar aan credits die Slack aan klanten uitbetaalde wegens niet geslaagde services, zorgde voor wat hobbels op de weg. Slack merkt dan ook op dat de omzet negatief werd beïnvloed door deze 8,2 miljoen dollar aan kredieten, een toedoen van twee servicestoringen in Q2.

Mede hierdoor rapporteerde Slack in Q2 een nettoverlies van 359 miljoen dollar, 98 dollarcent per aandeel. Op niet-GAAP-basis boekte Slack een nettoverlies van 14 dollarcent per aandeel op een omzet van 145 miljoen dollar. Wall Street verwachtte een niet-GAAP nettoverlies van 18 dollarcent per aandeel bij een omzet van 140,7 miljoen dollar.

“De omzetgroei was 58 procent op jaarbasis. Dat is ondanks een eenmalige tegenwind uit credits uitgegeven in het kwartaal in verband met verstoring van het serviceniveau. We blijven ons richten op uitbreiding bij bestaande klanten en op het uitbreiden van ons klantenbestand voor grote ondernemingen”, zegt Allen Shim, CFO van Slack.

Vooruitzichten

Voor Q3 verwacht het bedrijf een omzet van 154 miljoen tot 156 miljoen dollar, met een nettoverlies per aandeel tussen 9 cent en 8 cent. Analisten verwachten dat Slack een omzet van 153 miljoen dollar zal behalen met een niet-GAAP EPS-verlies van 7 cent.

Slack verwacht voor 2019 een verlies van 40 tot 42 dollarcent per aandeel, met een omzet tussen 603 miljoen tot 610 miljoen dollar. Analisten verwachtten een verlies op jaarbasis van 40 dollarcent op een omzet van 601 miljoen dollar.

Gerelateerd: Waarde Slack geschat op ruim 16 miljard dollar