2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Intel en het One Laptop per Child (OLPC) organisatie hebben aangekondigd dat ze gaan samenwerken. De samenwerking houdt in dat Intel en OLPC gaan onderzoeken hoe ze kunnen samenwerken op het gebied van technologie en onderwijs.

OLPC is een non-profit organisatie die zich tot doel gesteld heeft om onderwijs mogelijk te maken voor de armste en meest afgelegen wonende kinderen op deze wereld. Hoofdmiddel daarin zijn goedkope en stevige laptops, die verstrekt worden aan de kinderen. Het eerste doel was om deze laptop niet meer dan honderd dollar te laten kosten, maar dat bleek in eerste instantie niet mogelijk. Het doel is wel om in de toekomst de productiekosten omlaag te brengen.

Intel zal toetreden tot de raad van Commissarissen van de OLPC organisatie en volgens oprichter Nicholas Negroponte zal de samenwerking met Intel ervoor zorgen dat nog meer laptops hun weg zullen vinden naar arme kinderen. Intel heeft momenteel ook een eigen initiatief genaamd het World Ahead program. Met dit initiatief, dat vanuit de Intel Foundation wordt uitgevoerd, heeft als doel om technologie voor iedereen op deze wereld beschikbaar te maken. Het bedrijf investeert momenteel jaarlijks meer dan 100 miljoen dollar in 50 landen.

OLPC XO laptop
Intel Classmate laptop

Het is niet duidelijk wat de samenwerking zal betekenen voor de Classmate PC van Intel. Het bedrijf verscheept sinds maart van dit jaar een variant op de OLPC, genaamd de Classmate PC. Het lijkt echter niet onwaarschijnlijk dat beide apparaten naast elkaar blijven bestaan en in de toekomst mogelijk samen kunnen werken.