3min

Tags in dit artikel

, ,

Deze week drie gadgets die bestaande artikelen een speciaal tintje geven. Een deurbel die je op je computer kunt aansluiten, een t-shirt met een oplichtend Transformers logo en een spaarpot die je geld letterlijk en figuurlijk opeet.

USB deurbel

De echte gadgetfreak vervangt natuurlijk alles in zijn huis door iets met een USB-stekker eraan. Sommige zaken zijn echter zo normaal dat je ze over het hoofd ziet in je persoonlijke USB-kruistocht, zoals bijvoorbeeld de deurbel. Waarom zou je nog langer naar die duffe ‘ding-dong’ luisteren als er ook een USB deurbel is van het bedrijf ThinkGeek? Eigenlijk valt er niet heel veel bijzonders te vertellen aan dit apparaat. Hij is in ieder geval op je computer aan te sluiten. Inderdaad via een USB aansluiting, wat had je anders gedacht? Vervolgens kun je er een wav- of mp3-bestand opzetten, met een duur van maximaal 30 seconden.

De fabrikant benadrukt overigens wel dat het geen draadloze deurbel is, want dat is momenteel de hype in deurbelland. Je moet er zelfs nog wat voor kunnen knutselen, maar daar zal de gemiddelde gadgetfreak zijn hand niet voor omdraaien. Het apparaat moet aangesloten worden op de bestaande bedrading van de deurbel, mits deze aangestuurd wordt door een laag voltage van 4 tot 24 volt. Koop het apparaat alleen als je ook daadwerkelijk mensen aan de deur verwacht, want met een prijskaartje van 99 dollar is deze deurbel niet echt goedkoop.

Transformer T-shirts

De Transformers, wie is er niet mee opgegroeid en wie brulde er niet tijdens de openingstune "Robots in Disguise" mee? Heel veel mensen waarschijnlijk, maar voor de mensen die wel aan bovenstaand profiel voldoen zijn er twee coole t-shirts die eveneens verkocht worden door ThinkGeek. Binnenkort draait de film Transformers trouwens in de bioscoop, dus dan heb je meteen een goed excuus om deze t-shirts te dragen.

Er is een shirt voor de bad guys, voorzien van een logo van Decepticon en voor good guys is er een shirt met het logo van Autobot. Elke logo bestaat uit een aantal segmenten die los van elkaar kunnen oplichten. Je moet daarvoor wel de hele tijd twee AAA batterijen in je t-shirt meedragen. Maar hé, wie cool wil zijn moet euh… batterijen met zich meedragen. Overigens moet je wel even aan je moeder of je vriendin doorgeven dat ze je t-shirt met de hand moet wassen en dat ze eerst de batterijen eruit moet halen. Je kunt de t-shirts voor 34,99 dollar bestellen bij ThinkGeek.

De etende spaarpot

Spaarpotten zijn er in duizend vormen en maten, maar in de meeste gevallen statisch, tenzij je thuis nog een penniemaat van de Postbank hebt. De Face Bank is een heel ander soort spaarpot. De spaarpot heeft aan de voorkant een gezicht, het geld moet je in de mond stoppen. Het grappige is dat de mond echter kan bewegen en als je de munt erin gestopt hebt, lijkt het alsof de spaarpot je munt opeet.

Jammergenoeg kan de spaarpot niet praten, alleen eten. En als je net door je baas zwart bent uitbetaalt in stuivers ben je de hele middag aan het voeren. Het filmpje van de spaarpot op YouTube was enige tijd het populairste gadgetfilmpje op de site. De Face Bank moet ongeveer twintig dollar kosten en is hier verkrijgbaar als pre-order.

Heb jij een gadget en wil je er wat over vertellen of gewoon over gadgets praten, kijk dan eens in ons Telefonie & Gadgets subforum. Heb je zelf een gadget waarvan je vindt dat hij in een roundup moet komen, stuur ons dan een pm. Neem ook zeker eens een kijkje op gadget.nl voor andere leuke gadgets. Tot volgende week!