Asana introduceert ‘Workload’-functie tegen burnouts

De nieuwe Workload-functie in Asana maakt overzichtelijk hoeveel werk mensen en teams precies op hun boterham hebben, zodat taken evenwichtig verdeeld kunnen worden.

Asana lanceert Workload voor betalende klanten. Workload is een nieuwe functie die burnout moet helpen voorkomen. Ze integreert in de bestaande Asana-workflow en maakt het mogelijk om te zien hoeveel werk iemand echt heeft. Denk daarbij niet aan de hoeveelheid taken, maar de hoeveelheid werkuren die nodig zijn om taken tot een goed einde te brengen. Door die informatie te vergaren en overzichtelijk voor te stellen, is het snel duidelijk welke teams of mensen aan hun capaciteit zitten en wie nog marge heeft.

Vanuit een managementstandpunt helpt Workloads ook om te zien hoeveel tijd werknemers plannen te spenderen aan verschillende taken. Het is de bedoeling dat de extra overzichtelijkheid ervoor zorgt dat mensen zich minder snel gaan overwerken en taken beter verdeeld worden. Bovendien geeft de tool een cijfermatige indicatie van de eventuele nood aan een nieuwe werkkracht.

Asana-gebruikers kunnen niet alleen een werklast aan een taak toevoegen, ze zijn ook in staat om voor zichzelf capaciteiten op te leggen. Het workload-overzicht laat je dan weer toe om taken snel te verschuiven. Zo wordt het mogelijk om met weinig planningstijd taken toch zo efficiënt mogelijk over het hele team te verdelen.

Gerelateerd: De nieuwe Slack Actions-tool zet berichten om in taken