Orange Belgium voltooit overname ICT-integrator BKM

Orange heeft de overname van Upsize en dochterondernemingen BKM en CC@PS afgerond. Daarmee versterkt de provider het B2B-aanbod voor klanten die op zoek zijn naar één connectiviteits- en ICT-provider.

Op 2 juli gaf de Belgische mededingingsautoriteir de onvoorwaardelijke goedkeuring voor de overname. De deal, die al in april werd aangekondigd, heeft een waarde van 52,4 miljoen euro.

BKM is een nationale ICT-integrator met 25 jaar ervaring in de corporate en kmo-markt. Het bedrijf biedt ICT-oplossingen in vier domeinen: Unified Communications & Collaboration (UCC), IT en beveiliging, Document & Visual, en Connectivity. In 2018 genereerde BKM 43 miljoen euro pro-forma-inkomsten. De 230 werknemers maken allemaal de overstap naar Orange.

Door de combinatie van het connectiviteitsnetwerk van Orange en het ICT-netwerk van BKM hoeven klanten voortaan maar bij één leverancier aan te kloppen. “Met de overname van BKM versterken we ons productportfolio om onze B2B-klanten te helpen bij hun strategische databeleving”, zegt Werner De Laet, Chief Enterprise Officer bij Orange Belgium.

De overname plaatst Orange in een betere positie tegenover Proximus en Telenet, die elk via eigen overnames de laatste jaren hun IT-dienstenaanbod hebben uitgebreid.