Slack laadt 33 procent sneller met nieuwe desktop-app

Slack lanceert een nieuwe versie van zijn desktop-app voor Windows en macOS die flinke prestatieverbeteringen met zich meebrengt. De aanpassingen worden onmiddellijk naar gebruikers uitgerold.

De nieuwe versie werd ontwikkeld met snelheid in het achterhoofd. De applicatie start tot 33 procent sneller op dan voorheen en verbruikt tot 50 procent minder RAM, aldus Slack.

De prestatiewinst zal zich vooral laten voelen wanneer je verschillende workspaces naast elkaar gebruikt. De code werd speciaal herschreven om met zo’n situatie rekening te houden. In plaats van voor elke workspace een aparte instantie op te starten, worden componenten tussen workspaces gedeeld.

Slack heeft twee jaar gesleuteld aan de modernisering van zijn applicaties. De desktop-apps draaien nog steeds op Electron, maar alle UI-onderdelen werden opnieuw gebouwd op basis van React om enkele tekortkomingen in de huidige app op te lossen.

Naast de prestatieverbeteringen moet de vernieuwde applicatie in principe ook beter omgaan met een onstabiele internetverbinding. Dankzij verbeterde caching zijn je laatste conversaties voortaan ook nog zichtbaar wanneer je offline bent.

De vernieuwde Slack-apps zijn onmiddellijk beschikbaar en kunnen hier worden gedownload.